Till flydda tider återgår   min tanke än så gärna…

Posted by Erik SM7DZV on 1 maj, 2020 in Nyheter |
Uppdaterat 2020-05-02: Wikisource, Fänrik Stål.

— Man får ta det man har i datorn när man sitter inlåst i karantän och inte kan sätta sin fot på Öland. Jag hittade några videoclip från förra årets majbrasa i Borgholm och satte ihop den här lilla filmen, skriver Göran SM7DMY.
Klicka på bilden för länk till Youtube och Görans videoklipp från 2019.
FOTO © Göran Uvner.

Eftersom vi inte som brukligt har kunnat samlas till Valborgs- och Förstamajfirande får vi använda oss av TV och Internet för att se repriser från tidigare år.

Därför passade det förträffligt att Göran SM0DMY/SM7DMY klippte ihop sina bilder från förra året till en knapp minuts påminnelse om hur det ser ut när Valborg och livet är normalt.

På onsdagen rapporterade MSB i en utvärdering att åtta av tio personer har nåtts av myndigheternas information om hur vi måste förhålla oss till den pågående pandemin. Det är svårt att hävda annat än att alla nog vet vad som gäller.

”Gilla Läget” — Göra det bästa i den situation vi befinner oss
När vi inte kan leva som vi är vana, får vi göra oss vana vid att gilla läget. Det betyder att inse, acceptera och göra det bästa möjliga i den verklighet vi befinner oss. Då duger det inte med att måla upp en fantasivärld och förneka fakta, även vi till och från ser sådana tendenser.

Erik SM7DZV

 


FOTNOT
Rubriken är ett citat av de två första raderna ur Johan Ludvig Runebergs dikt Fänrik Stål:

”Till flydda tider återgår
min tanke än så gärna,
mig vinkar från förflutna år
så mången vänlig stjärna.”

Referens: Runeberg J.L, Fänrik Ståls sägner (1848), Skolupplaga, andra tryckningen, CWK Gleerups Bokförlag 1958, Nya Litografen, Malmö.

Länkar 
Wikipedia, Johan Ludvig Runeberg 
Wikisource: Fänrik Stål

 

Papper var dyrt på 1840-talet. Runeberg skrev med väldigt liten stil på små papperslappar som sedan fogades samman till hela berättelser.
Monter i Runebergmuseet,  Borgå.
FOTO © Erik SM7DZV (2018).

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com