BBC News: ”Kontakter över amatörradio
knyter samman människor när samhället stängs”

Posted by Erik SM7DZV on 5 maj, 2020 in Nyheter |

Rubrik i BBC News: – Hur amatörradio knyter samman människor under samhällets nedstängning.
Klicka på bilden för länk till BBC:s artikel.

BBC News har idag en mycket positiv rapport om hur radioamatörer använder sin hobby för att upprätthålla sociala kontakter. BBC refererar till RSGB som uppger att man noterat en påvisbar ökning av aktiviteten inom amatörradion under samhällets nedstängning till följd av covid 19- pandemin.

RSGB uppger till BBC att många tidigare radioamatörer också har återvänt till hobbyn. Reportaget har flera exempel på hur amatörradio kan användas för att bryta människors isolering under coronakarantänen.

Marks sociala liv före coronapandemin…
Mark Rider G3VHJ berättar för BBC att hans sociala liv före coronakrisen bestod av tillfälliga besök på puben, repetitioner med några musicerande kamrater samt besök hos sin hustru på ett vårdboende.

… och efter:  Tillbaka till amatörradion
”När jag visste att detta inte skulle fortsätta i närtid, bestämde jag mig för att damma av min amatörradioutrustning för att försöka prova ut några andra sociala aktiviteter”, säger han.

 

”Ragchewing har blivit en av dagens huvudpunkter”
Mark G3VHJ, en pensionerad ingenjör från North Warwickshire, säger att ragchewing – eller att prata med folk på banden – ”har blivit en av dagens höjdpunkter”.

”Social isolering vore inte bra för min mentala hälsa”
”Jag lever för mig själv, och på grund av att samhället stängde så visste jag att jag inte kunde göra det jag brukade, och det skulle inte ha blivit bra varken för mig eller för min mentala hälsa”, sammanfattar han.

Ta del av BBC:s mycket positiva bild av amatörradion och dess möjligheter. Läs också artikeln på RSGB:s hemsida Get on the air to care.

Erik SM7DZV

Länkar:
BBC News(2020-05-05):
Coronavirus: How amateur radio is connecting people during lockdown 
RSGB: Get on the air to care

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com