75 år sedan Andra Världskriget tog slut
40-talsmusik på AM 1215 kHz hela fredagen

Posted by Erik SM7DZV on 6 maj, 2020 in Nyheter |
Uppdaterat 2020-05-08: Redaktionell komplettering samt bild och musik.
Den Kiwi-mottagare som vi i går  hänvisade till för den som vill lyssna till Absolute Radio blev tillfälligt överbelastad idag på förmiddagen. Lyckligtvis finns fler brittiska SDR-mottagare. Webbläsaren Chrome kräver ändrade säkerhetsinställningar för att spela upp ljud. Vid problem, prova med t ex Firefox, som fungerar bra.

Winston Churchill vinkar från Whitehall till folkmassorna som firar slutet på Andra Väldskriget den 8 maj1945.
FOTO. Wikimedia Public Domain.

Absolute Radio uppmärksammar Andra Världskrigets slut i Europa för 75 år sedan.
Klicka på bilden för länk.

På fredag, den 8 maj, är det 75 år sedan andra världskriget förklarades avslutet i Europa.

Absolute Radio i England firar dagen genom att endast spela 40-talsmusik. De sänder på 1215 kHz mellanvåg och hörs bra här när det är mörkt, men det går också att lyssna över någon av de många Kiwi-mottagarna i England. Dessa hittar man på sdr.hu som vanligt.

Från klockan 06.00 (svensk tid 07.00) kommer stationen också att innehålla speciella nyhetsbulletiner som beskriver händelser från den 8 maj 1945. Räkna också med musik av bland andra Dame Vera Lynn, Billie Holliday, The Andrews Sisters, Judy Garland, Glenn Miller, Bing Crosby, Doris Day, Gracie Fields, Benny Goodman och Tommy Dorsey. Man kommer också att låta veteraner berätta sina minnen. Andra inslag kommer att handla om välgörenhetsorganisationer och andra som hjälpte de drabbade.

 

Programledare och värdar för Absolute Radio 40-tal kommer att vara Dave Berry, Jason Manford, Leona Graham och Claire Sturgess.

Programmet kommer att sändas över nätet. I dagsläget är det dock inte säkert att besökare från länder utanför de Brittiska öarna, av upphovsrättsliga orsaker, tillåts ta del av internetsändningen. Lyssning över SDR går däremot perfekt. Prova till exempel http://m6gqu.duckdns.org:8073/.

Eric SM6JSM

Länkar
Wikipedia: Fredsdagen i Europa 8 maj 1945.

Vera Lynn, f. 1917:  (Wikipedia):  Biografiska uppgifter
Vera Lynn (Youtube.com): Konsert vid 50-årsminne av Fredssslutet 1995.  

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com