Konkurrensen hårdnar för satellit-tv-bolag
Försöker locka kunder från fiber till satellit

Posted by Erik SM7DZV on 17 maj, 2020 in Nyheter |

Statistik från PTS: Betal-tv via satellit minskar trendmässigt. Allt fler väljer TV via fiber.

Canal Digital försöker locka kunder från fiber till satellit.

Canal Digital gör just nu reklam för att abonnenter av betal-tv ska gå över från fiber till satellit.

PTS marknadssammanställning andra halvåret 2019 visar att fiber är den största distributionsplattformen för digitala betal-tv-abonnemang och uppgick till 43 procent av samtliga digitala betal-tv-abonnemang. Alla övriga betal-tv-abonnemang, det vill säga via kabel-tv-nät, marknätet och satellit minskade.

 

2,8 miljoner digitala betal-tv-abonnemang
Antalet tv-abonnemang minskar långsamt. Det fanns 2,8 miljoner digitala betal-tv-abonnemang (via kabel-tv nät, satellit, marknätet eller bredband) vilket var en procent mindre än föregående år. Antalet abonnemang på TV via fiber ökade med nio procent till 1,2 miljoner.

Antalet analoga kabel-tv-abonnemang (inklusive SMATV3) uppgick till 2,3 miljoner, vilket var en ökning med 1 procent. Många hushåll i flerfamiljshus har ett analogt kabel-tv-abonnemang som ingår i hyran och dessutom ett digitalt abonnemang. Abonnemangen via SMATV-nät har uppskattats till knappt 177 000.

Konkurrensen ökar för betal-tv-bolag
Konkurrensen hårdnar för Canal Digital och övriga företag som säljer betal-TV via satellit. Minskningen av antalet abonnemang på satellitsända TV-kanaler och den samtidiga ökningen av TV via fiber leder därför, knappast förvånande, till att bolaget i sin marknadsföring försöker förmå människor att välja betal-TV via satelliter framför fiber.

Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com