Corona stoppade KPH:s Night Of Nights-tradition

Posted by Erik SM7DZV on 13 juli, 2020 in Nyheter |
Uppdaterat 2020-07-15: Ytterligare en länk till Youtube: KPH Historic Radio Site

Detaljer på ett operatörsbord på kustradiostationen KPH. 
Illustration: Skärmklipp från Youtube.
Klicka på bilden för att starta videon.

En kustradiostation är en radiostation på land som är till för att ha kontakter med fartyg till sjöss. KPH är en sedan 21 år nedlagd kustradiostation i Inverness på den amerikanska västkusten. Idag, den 13 juli är det 21 år sedan KPH stängdes. Idag satte den pågående pandemin stopp för en mångårig tradition.

Varje årsdag sedan KPH stängdes har stationen exakt klockan 00.01 GMT sänt sitt ursprungliga Night Of Nights-meddelande om att stationen upphör med sin service till sjöfarande. Den tradionen bröts idag. Sändningen var inställd. Night Of Nights 21 kunde inte sändas. Covid-19 lade hinder i vägen.

Även om det är en besvikelse för alla, att Night of Nights-traditionen bryts i år, måste våra kollegors hälsa och säkerhet komma först. Men försäkrar dig om att så snart vi får åtkomst till sändnings- och mottagningsplatserna kommer vi att arbeta hårt för att få utrustningen tillbaka på nätet för att på nytt få KPH, KFS och K6KPH On The Air, skriver Maritime Radio Historical Society, MRHS, på sin hemsida.

Till mer exklusiva erbjudanden från MRHS är möjligheten att än idag avlägga radiotelegrafistexamen. Det tillhörande examensbeviset utfärdas av den amerikanska frekvensmyndigheten FCC. På MRHS hemsida finns även uppgifter om tidpunkter och frekvenser för när amatörradiostationen K6KPH är QRV

Maritime Radio Historical Society, MRHS, logotype.
Klicka på bilden för att komma till organisationens hemsida. (Rekommenderas)

 

Vår nyhetssida har flera gånger uppmärksammat kustradiostationen KPH. Från flera läsare har vi fått tips om flera nya videofilmer om och från anläggningen. Vi vill därför passa på att på nytt uppmärksamma den berömda kustradiostationen. Börja gärna med att se videon med information från MRHS. Klicka på bilden högst upp i artikeln.

KPH lades ned den 13 juli 1999. Varje årsdag sedan dess, exakt på sekunden, kommer stationens gamla telegrafister tillbaka för att på nytt sända det formella stängningsmeddelandet, Night of Nights.

Årliga minnessändningar
De årliga minnessändningarna från RCA:s gamla kustradiostation KPH görs för att hedra alla dem som arbetade där och deras kollegor samt för att hylla deras skicklighet och erfarenhet. Många som arbetat på andra kustradiostationer och fartyg, liksom otaliga människor över hela världen, rattar varje år in sändningarna för att njuta av telegrafin och för att återigen få känslan av att befinna sig i etern. I år 2020 blev sändningen inställd. Covid-19 satte stopp för Night-Of-Nights-21.

Erik SM7DZV
Länkar:
Youtube: Rockwell Schrock: KPH Historic Radio Site 
Wikipedia: KPH radio station 
ARRL (2018-05-15): Maritime Radio Historical Society’s Museum Station K6KPH is Back
Amatörradionyheterna (2016-10-26): “DA” sänder Night of Nights på Youtube 
Amatörradionyheterna (2017-07-12): 18 år sedan kustradiostationen KPH stängdes
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com