SK3BG har flyttat till ny klubblokal
— men antennfarmen finns kvar på gamla stället

Posted by Erik SM7DZV on 24 juli, 2020 in Nyheter |

SK3BG flyttar till ny klubblokal
— men inte längre än att man kan fortsätta att använda sin gamla antennfarm.
Foto © Erik SM7DZV

– Sommaren har inte varit något vidare hittills, skriver Markku SM3LDP.
För att trösta sig sålde han fyra kortvågsapparater och köpte en ny. 
– Nu är det roligt att köra DX igen, sammanfattar han.

Sundsvalls Radioamatörer SK3BG har i sommar bytt klubblokal. Klubben är fortfarande kvar i Sidsjöområdet men man har flyttat till ett grannhus. Den nya adressen är Paviljongvägen 17.

Den nya klubblokalen ligger så nära att klubben kunde behålla och använda antennmasten, som står kvar på sin gamla plats.

Hälften av radioutrustningen finns också kvar i den gamla lokalen, i ett apparatskåp. Men kontrollerna, radiostationernas fronter finns i den nya lokalen.

— Vi har verkligen moderniserat, säger Markku SM3LDP, Sundsvallsklubbens ordförande.

— Vi har det riktigt bra. Vi flyttade under en natt, och vi har en väldigt förstående hyresvärd, säger Markku SM3LDP, ordförande för Sundsvalls radioamatörer SK3BG. Vi flyttade över till ett annat hus, men vi behöll masten på platsen och kunnat dra luftledningar dit.

”Hälften av radioutrustningen kvar på gamla stället”
— Hälften av radioutrustningen finns i ett serverskåp i den gamla klubblokalen, och sedan har vi separerat, så att vi har fronten av radion i den nya lokalen, säger Markku.

Företagshotell
— Vi har verkligen moderniserat. Det här är en typ av företagshotell, där vi får tillgång till ett lagom stort rum för styrelsemöten och bokhyllor. Och så har vi tillgång till konferensrum och lunchrum med kaffeautomater och sådant. Vi får en standardhöjning som är rejäl. Och dessutom mindre hyra. Det blev riktigt bra till slut.

Höstprogrammet klart
SK3BG har också satt ihop sitt höstprogram. Hela programmet är anpassat att köras i fysisk lokal eller via nätet eller i kombination, skriver Markku SM3LDP. Den 18 augusti drar man igång genom att inviga den nya klubblokalen.

 

Efter höstupptakten den 18 augusti fortsätter verksamheten den 25 augusti med en träff som inriktas på att nyblivna radioamatörer och sådana som inte har varit aktiva på ett tag, ska komma igång. Programmet kommer att handla om QSL, loggprogram DXCC och annat nyttigt. Sten SM3NXS kommer att berätta om QSL-hantering, olika loggprogram och litet runt DXCC. Här är SDK3BG:s planering för hösten:

18 augusti — Invigning nya klubblokalen
Säsongstart. Välkommen till nya lokalen: Invigning Medlemssektion bjuder på kaffe och bullar och det finns plats för spontana presentationer och diskussioner.

25 augusti
Komma igång: Sten SM3NXS berättar för medlemmar som har varit inaktiva ett tag eller för helt nya medlemmar om QSL-hantering, vilka loggprogram som kan tänkas bra att använda och lite runt om DXCC.

1 september
Raspberry- & arduinokväll. Per SM3JQU och Christer SM3ESX leder Arduino/Raspberry-labbet.

8 september
Preliminär: QO-100 geostationär satellit. Gudmund SM3BYA berättar om den geostationära satelliten som har 2,4 GHz upp och
10,4 GHZ ner. Satelliten är placerad cirka 30000 km från jorden och kan höras över halva jorden.

15 september
Datorer Del Ett: Grundläggande skillnader mellan olika operativsystem så som IOS, Windows, Android och Linux. Henrik ger oss en beskrivning hur olika operativsystem skiljer sig från varandra, vad som är fördelar och nackdelar etc.

22 september
Komma igång: Erik SM3EXM berättar om klubbverksamheten och om vad som finns på klubben för medlemmar som har varit inaktiva ett tag och för helt nya radioamatörer.

29 september
Datorer Del Två: Hur går kommunikationen mellan olika datorer till? I detta avsnitt presenteras hur man kan byta information mellan olika operativsystem, och filöverföring, moln och NAS.

6 oktober
Raspberry & arduino kväll Per SM3JQU och Christer SM3ESX leder Arduino/Raspberry labbet.

13 oktober
Tord SM3EVR visar höstens DX-film.

20 oktober
Datorer Del Tre: Hur säker är informationsbyte och är min information skydddad? I del 3 görs fördjupning om säkerhet och informationsskydd

27 oktober
Träffkväll utan program. Medlemssektion bjuder på kaffe och bullar. Plats finns för spontana presentationer och diskussioner.

3 november
Raspberry & arduino kväll. Per SM3JQU och Christer SM3ESX leder Arduino/Raspberry labbet.

10 november
Styrelsemöte: Öppet hus för alla. Styrelsen bjuder in medlemmarna till öppet styrelsemöte.

17 november
Teknik: Bygg 9:1 balun. 9:1 balunen, ”Magic Balun”, kan användas att mata trådantenner/pinnar med odefinierad längd.

24 november
Vad händer med världen efter Coronapandemin? Vi ventilerar årets händelser från corona-horisont

1 december
Raspberry & arduino kväll. Per SM3JQU och Christer SM3ESX leder Arduino/Raspberry labbet.

8 december
Presentation av Satsing på repeatrar i Borgsjö 2m, samt FRO 80MHz. Sambandssektionens satsning på Borgsjö att reparera 2 m repeater samt sätta upp FRO-repeater på 80 Mhz för samband.

15 december
Lilla julafton och SK3BG 75 år. Traditionsenlig julafton och SK3BG:s 75-årsfest. Plats och inbjudan kommer att finnas tillgänglig på nätet.

5 januari
Mellandagsmeeting.

 

Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com