HTML-kod i rubrikerna när du surfar med mobilen

Posted by Erik SM7DZV on 27 juli, 2020 in Nyheter |
Uppdaterat 2020-07-31: Skärmdump från mobiltelefon.

Exempel på hur HTML-kod visas i mobiltelefon.
”Br” inom hakparenteser är Html-koden för radbrytning.

Du som surfar med mobiltelefon på Amatörradionyheterna har säkert lagt märke till att rubrikerna ibland innehåller tecken och bokstäver som inte har med rubrikens innehåll att göra. Det handlar om programkod som behövs för att formatera rubrikraderna.

Utseendet beror på en brist i det WordPressprogram som vi använder och det är tyvärr inget som vi kan ändra på. Programmet är bara delvis anpassat för att artiklarna ska visas korrekt i mobiltelefoner. Det som hänger upp sig är rubrikerna.

 

Rubriker får inte se ut hur som helst
Som gammal redigerare har jag en gång lärt mig rubriksvenska. Rubriker får inte se ut hur som helst. Det vanligaste är att en rubrik måste delas på två rader. Det förekommer också att vi behöver använda kursiv och eller fet stil och vid enstaka tillfällen understrykningar. Sådant görs med olika html-koder som består av en eller flera bokstäver inom hakparenteser<>. Den som använder dator och webbläsare ser bara slutresultatet, precis som det var tänkt.

HTML blir kvar i rubrikerna för den som mobilsurfar
De som läser sidan på mobiltelefoner kommer att se html-koden, inklusive hakparenteserna. Vi kan tyvärr inte rätta till den här saken. Det skulle kräva att vi byter grundprogram och sedan korrigerar rubrikerna i flertalet av Amatörradionyheternas 3000 artiklar.

Redaktionen hoppas att det vi skriver och våra artiklar ska vara tillräckligt intressanta för att du som surfar med mobiltelefon att kunna ha fördragsamhet med hakparenteser och html-kod, som egentligen inte alls hör hemma i våra rubriker.

Erik SM7DZV

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com