SM6DQO:s och SM7BUA:s QRP-party igång

Posted by Erik SM7DZV on 17 augusti, 2020 in Nyheter |

Mats SM7BUA.
Bild från helgens Portabeltest där Mats körde med KX3 och 0,9 watt till dipoler för 80 och 40 meter. QTH Klereboskogen utanför Bankeryd.

Det ”QRP-party” som initierades för en månad sedan av Sten-Eric SM6DQO och Mats SM7BUA drog igång första helgen i augusti. Sex stationer som skickade in sina loggar deltog.

— Det får väl anses vara ”en ringa början ” på ett förhoppningsvis större engagemang framöver vad gäller att aktivera QRP riggarna, säger Mats SM7BUA.

— Vi har dock fått ett antal uppmuntrande tillrop om vikten av att ”lyfta” QRP trafiken. Låg effekt är utan tvekan en extra krydda för att lyckas genomföra ett  QSO. Här gäller det både att ha en bra station, en bra antenn och inte minst en god erfarenhet av radiokommunikation för att lyckas. Det är ofta svaga signaler som kräver gott ”radioöra”, säger Mats.

— Intressant är att märka hur telegrafisignalerna lyckas ta sig igenom både rymdbrus och lokala QRM. QRP är en verklig utmaning, men en spännande sådan, sammanfattar Mats.

 

Länk:

Amatörradionyheterna (2020-07-25) SM6DQO och SM7BUA inbjuder till QRP-Party Kör radio med låga effekter – Start i augusti.

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com