Tack SM5CAK — Välkommen SA5FYR

Posted by Erik SM7DZV on 20 augusti, 2020 in Nyheter |

Lars-Erik SM5CAK i sitt radioshack.
FOTO: © Lennart SA5MMM.

– Det känns bra att lämna över QSL-hanteringen för distrikt 5 till Carola, säger Lars Erik SM5CAK. Fast jag kommer att sakna de personliga kontakterna.

SA5FYR Carola – ibland även Carla — i Sparreholm utanför Flen tar nu över femte distriktets QSL-mottagning.

Efter 50 år av sortering var det flyttdags. Det gamla postsorteringsstället i tjock plåt lastades på en släpkärra tillsammans med kartonger, pärmar och bland annat en gammal hederlig handlarvåg för vägning av paket.

Lars Erik berättar att han tog över QSL-sorteringen från Västerås 1970. Sedan dess har det rullat på. Som mest distribuerades ca 30 kg QSL per år omkring millennieskiftet. Detta innan de digitala QSL-en slog igenom.

 

Distriktshedersdiplom för 50 års QSL-sortering.

De senaste åren har det varit omkring 10-15 kg QSL som delats ut till ett 25-tal QSL-ombud i klubbar i distrikt 5. En gång när det var många paket användes skottkärran för att möta upp den något förvånade lantbrevbäraren. Det är inte svårt att gissa om vad som berättades på den kommande kafferasten. Portot för brev och paket har kontinuerligt blivit högre varför Lars Erik försökt att dela ut QSL-en på distriktsmöten och mässor.

Carla tar över distrikt 5
SA5FYR Carola – ibland även Carla – är gift med Stephan och bor i Sparreholm utanför Flen. Carola berättar att hon alltid tyckt om att sortera och hålla ordning. Nu när möjligheten kom svarade hon JA direkt. Carola tycker också det är positivt att fler kvinnor kommer in i verksamheten. Båda är aktiva i SK5UM Flens Radioamatörer.

Lars Erik fortsätter sortera i Karlsborg
I samband med eftermiddagskaffet överlämnade DL-5 Morgan SM5BVV ett Distriktshedersdiplom till Lars Erik som ett tack och uppskattning för alla år som han ideellt arbetat med QSL-sorteringen. Lars Erik kommer även fortsättningsvis sortera QSL tillsammans med Eric SM6JSM i Karlsborg.

Lars Eriks hustru Gullevi hade bakat marängtårta som smakade ypperligt under ekarnas djupa grönska.

Lennart SA5MMM
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com