SK3BG startar certifikatutbildning på nätet
Kursen fulltecknad — börjar den 5 oktober

Posted by Erik SM7DZV on 9 september, 2020 in Nyheter |

Christer SM3ESX och Jörgen SM3FJF kommer att vara kursledare, när SK3BG den 5 oktober startar certifikatkurs på nätplattformen Jitsi.

Sundsvalls Radioamatörer SK3BG anordnar, under hösten och vintern 2020-2021, utbildning över nätet för amatörradiocertifikat.

Kursen kommer att omfatta 15-20 kurstillfällen, en kväll i veckan med hemuppgifter mellan varje kurstillfälle. Undervisningen sker av Sundsvalls Radioamatörer, SK3BG, via videoplattformen JITSI på Internet.

Kursen startar den 5 oktober kl 19.00 och antalet platser har begränsats till sex personer. SM3ESX Christer Byström och SM3FJF Jörgen Norrmén kommer att vara kursledare.

 

Övertecknade på en gång
– Vi blev övertecknade på en gång, berättar Jörgen SM3FJF. Vi hade bestämt oss för att starta med en liten grupp och försöka åstadkomma en lugn studiemiljö för deltagarna, så att både eleverna och vi som är kursledare ska få tillfälle att lära oss hantera den här miljön på nätet.

— Vi har fått frågor från personer som velat koppla upp sig som observatörer, för att se och lära, utan att delta i själva utbildningen, utan för att lära sig utbildningsmetodiken, säger Jörgen. Vi har därför bestämt oss för att hålla igen. Vi vill skapa den studiemiljö som krävs för att eleverna ska lyckas med sina prov när den dagen kommer.

Erik SM7DZV

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com