SK3BG:s videomöten på Internet
”ett sätt att behålla klubbens kvaliteter”

Posted by Erik SM7DZV on 9 september, 2020 in Nyheter |

SK3BG videokonferens via Jitsi den 2020-09-08.

Sedan den 17 mars har SK3BG i Sundsvall anordnat medlemsträffar på nätet varje vecka med hjälp av Jitsi konferenssystem. Klubben fortsätter denna verksamhet under hösten. Alla, även utsockes, är välkomna. Medlemsträffarna genomgörs alla tisdagar med början klockan 1900.

Temat för nästa medlemsträff, den 15 september, är Datorer del ett: Det handlar om grundläggande skillnader mellan olika operativsystem så som IOS, Windows, Android och Linux. Henrik ger en beskrivning hur olika operativsystem skiljer sig från varandra, vad som är fördelar och nackdelar.

 

”Ett sätt att behålla kvaliteten i klubbverksamheten”
— Vi utvecklade arbetssättet med videomöten tillsammans med klubben i Hudiksvall, säger Jörgen SM3FJF. Genom att träffas på nätet försöker vi bibehålla klubbkvaliteten trots att vi inte har möjligheter att träffas fysiskt i vår lokal. Ett vanligt antal deltagare i träffarna på nätet brukar vara mellan 15 och 20.

— Vi har medlemmar som bor långt från Sundvall, som aldrig eller nästan aldrig deltagit i några fysiska möten, vilka plötsligt har kommit med i verksamheten, säger Jörgen.

Länkar
SK3BG Gör så här: Information om inställningar för videokonferenserna
Amatörradionyheterna (2020-07-17): SK3BG:s höstprogram 2020..

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com