Rundradiotips: 5G och coronakonspirationen

Posted by Erik SM7DZV on 22 september, 2020 in Kommenterad nyhet |
Uppdatering 2020-09-24: Redaktionell kommentar/fotnot.

Sveriges Radio på nätet har en uppsjö av bra program vilka man som lyssnare kan ha missat eller förbisett när de sändes. Det är program som ligger och väntar på nätet, bara ett klick bort.

Dagens rundradiotips handlar om ett program på SR Play. Det är producerat av P3 Nyheter och dokumentär: 5G och coronakonspirationen.

Programmet och samtliga intervjuer är gjorda i juli 2020 av Sara Sundberg och Dennis Jörnmark.

Ett nytt virus som smittar hundratusentals sprids, samtidigt som den nya 5G-tekniken lanseras brett. På sociala medier börjar konspirationerna genast ta fart. Under våren 2020 brinner telemaster runt om i världen – och även i Sverige utsätts telebolagen för vandalisering och attacker.

Programmet är 28 minuter långt. Missa det inte. Klicka här:

 


Redaktionell kommentar/Fotnot:
”Ovetenskapliga funderingar”

Uppdaterad 2020-09-24.

Gränsande till radioprogrammets granskning av konspirationsteorier, och relaterat till frågor om rädsla för icke joniserande strålning, kan det vara på sin plats att påminna om Strålsäkerhetsmyndighetens och PTS ovetenskapliga funderingar, under åren 2015 – 2016, om förment farlig strålning från amatörradioantenner.

Ledde till föreskrifter om begränsad effekt
Strålsäkerhetsmyndighetens så kallade studie, av elektromagnetiska fält nära amatörradioantenner, ledde två år senare, 2018, till beslut av PTS om kraftiga inskränkningar för amatörradion. I nya föreskrifter begränsade då PTS effekten för tillståndsfri amatörradio till högst 200 watt.

Det fanns radioamatörer som aktivt bidrog till  den utvecklingen, samtidigt som andra vek ned sig inför de båda myndigheternas stollaprov. Amatörradionyheternas publiceringar bemöttes i in del fall med kraftigt ogillande, opreciserad  kritik samt till och med förtal.

Ingen har förmått påvisa några fel i våra artiklar
Under de snart fem år som gått sedan Strålsäkerhetsmyndigheten publicerade sin rapport,  har inte någon enda ”kritiker” förmått påvisa några fel eller prestera någon saklig kritik av innehållet i våra artiklar.

Erik SM7DZV
Chefredaktör

 

Länkar
Amatörradionyheterna (2016-03-07): Amateur Radio Gate Sweden: Svårare prov, telegrafikrav och lägre effekter! 
Amatörradionyheterna (2018-09-18): — Ansök om och betala för tillstånd
eller sänk uteffekten till under 200 watt!

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com