SSA:s sloganvinnare Albin SM6WJM
tar emot priset — ICOMs nya transceiver IC-705

Posted by Erik SM7DZV on 29 september, 2020 in Nyheter |

Hans-Christian SM6ZEM t.v. har här överlämnat den nya radiostationen till Albin SM6WJM. I mitten Albins sambo Juliana Fernandes de Morais.
FOTO: Privat.

Vid en liten ceremoni på Radiomuseet i Göteborg söndagen 27 september överlämnade SM6ZEM Hans-Christian Grusell ICOM:s nya transceiver IC-705, SSA:s pris i slogantävlingen, till vinnaren SM6WJM Albin Stigö.

Under de senaste dagarna har Icom börjat leverera den mycket försenade och bland många radioamatörer hett eftertraktade nya HF/VHF/UHF-radion IC-705.

Tanken var från början att priset skulle överlämnas vid SSA:s årsmöte i våras Men det blev inte av och med den försenade leveransen hade det ändå inte funnits något att lämna vid det tillfället.

 

Prisutdelning på Radiomuseet
Radiomuseet blev nu den perfekta miljön för att dela ut priset. Det var här som Albin kom i kontakt med amatörradion och började sin bana som sändaramatör. Albin kommer att få god nytta av radion, inte minst i Brasilien, dit han och sambon Juliana ibland reser för att träffa hennes släkt.

SSA kommer inom kort att lägga ut en liten video från prisutdelningen på SSA Play.

Till följd av pandemin har Radiomuseet begränsade öppettider, men flera — litet glest utspridda funktionärer — ställde glatt upp vid ceremonin. Tillsammans med Albin och Juliana blev det däremot ett traditionellt mera närgånget umgänge, eftersom båda har utvecklat antikroppar.

Hans-Christian SM6ZEM

Albins vinnande bidrag till varför man ska bli radioamatör.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com