VRK: Magnus SA5MOG blev klubbmästare
Öppet om totalsegern inför sista tävlingen

Posted by Erik SM7DZV on 5 oktober, 2020 in Nyheter |

Tävlingskartan vid Piltorpet den 3 oktober.
Klicka på kartan för att se löparnas framfart.

Jan SM5FUG hade arrangerat en femrävars tvåmetersjakt vid Piltorpet med start och mål på samma plats. Terrängen var besvärlig utanför stigarna, med nedfallna träd och sly på marken. Dessutom låg rävarna i besvärlig terräng och skärmarna gömda. 13 löpare startade på den 4,1 km långa banan. Elva olika banval säger en hel del. Endast fem av de 13 jägarna klarade alla rävarna inom utsatt tid.

Även denna gång var det många älgflugor i skogen. Sex stycken var med i håret hela vägen hem. Jag hade problem med tredje räven, där jag fick eko från alla stora stenar, trots att jag gick runt från olika håll, fick jag aldrig rätt bäring och styrka. På väg mot mål, fick jag rätt bäring ute på fältet, men då var tiden nästan slut. SM5HNG kom in sent med sitt GPS-spår och spåret är förskjutet två timmar. Synkroniseringen gick ej helt bra. För oss tre, som bara tog tre rävar, syns problemen vid närstriderna.

 

Nästa jakt
Nästa jakt, gemensam för VRK och SRJ, är den sista för året i VRK’s poängliga. Jan, Magnus och Peter slåss om segern. Vinner Peter nästa tävling, är han ohotad segrare sammanlagt. Om Magnus vinner kommer Peter och Magnus på samma poäng, då avgör övriga poäng i ligan vem som vinner. Vinner Jan, får han och Peter, samma poäng, men Peter blir etta, då han har en seger mer än Jan.

Mvh Rolf-DIY

Resultat Piltorpet

 


Tidigare ARDF/RPO-resultat, VRK:


VRK: Femrävars tvåmetersjakt vid Tillberga

Tävlingskartan vid Tillberga den 26 september.
Klicka på kartan för att se löparnas framfart.

Jakten den 26 september blev en femrävarsjakt på två meter med målet vid sista räv och startpunkten norr om lokverkstaden i Tillberga. Magnus SM5MOG var banläggare.

Elva löpare startade på den 3,6 km långa banan. Regn innan tävling och lite smått under.

Minnet av kvällen: Älgflugor…
Bosse rapporterade efter tävlingen att det var många älgflugor i skogen. När jag kom hem och slängt mina dyvåta kläder i tvättmaskin, var det något som kröp i mitt glesnade hår. Jag plockade bort fyra älgflugor och min fru ytterligare tre. Efter dusch fick hon plocka bort ytterligare två från ryggen. I tvättvattnet försvann flera flugor ytterligare.

Nästa jakt är en 2m 5 rävars jakt, med Jan SM5FUG, som banläggare. Start vid Rönnbyvägens slut lördag 3 oktober 10:00.

Resultat Tillberga 


Peter SM5KMU snabbast på Björnö

Tävlingskarta19 september.
Klicka på kartan för att se löparnas framfart.

Leif SM5EZM hade arrangerat en sjurävars 80-metersjakt på Björnö. Tio löpare startande på den 3,7 km långa banan.

Terrängen var mycket besvärlig på vissa ställen. Nedblåsta träd låg som plockepinn. Granbarkborren hade förstört väldigt många granar, som fortfarande inte blåst ner. Jakten var en rundbana, med start och mål, på samma plats.

Video på www.hakasen.se

Resultat Björnö 2020-09-19

 


Magnus SM5MOG snabbast vid Frösåker

Karta med gps-video för snabba löpare, 80-metersjakten i Frösåker.
Klicka på kartan för länk till hakasen.se.

Bosse SM5CJW hade arrangerat en sju rävars 80-meters jakt vid Frösåker. Åtta löpare startade på den 4,5 km långa banan.

Endast tre jägare lyckades ta alla sju rävar inom två timmar. Det fattades ett till två pass, för att ytterligare tre jägare, skulle hinna med alla sju rävar.

Video finns på www.hakasen.se.

Resultat Fråsåker 12 september 2020.

Resultat 80-metersjakt i Frösåker.


Peter SM5KMU snabbast i Hallstahammar

Tävlingskarta från tvåmetersjakten i Hallstahammar den 5 september.
Klicka på kartan för att se de snabba löparnas vägval.

Den 5 september arrangerade Göran SM5FNB en tvåmetersjakt med fem rävar i Hallstahammar. Sju löpare fanns på startlinjen. Terrängen var besvärlig, med mestadels halvstora stenar, täckta av hal decimetertjock mossa

 

Rolfs sax slutade fungera efter 30 minuter, trots byte av batteri från förra jakten. Batteriet laddat till 9 volt. Gick tillbaka till starten och lånade Görans sax, som är lika Rolfs. Denna sax uppförde sig dock inte, som Rolfs gamla. Förstärkningen var max, redan vid 0,5 skaldelar av 7. Detta medförde igen, många extra pass, då man letade efter räven för tidigt. Vid laddning av batteriet, åtta timmar, visade det sig att spänningen ska vara 9,6 volt och att saxen då klarade minst tre timmar.

Nästa jakt 12 september
Nästa jakt den 12 september med Bosse SM5CJW, som banläggare: 80m med sju rävar, tidtagning vid sista räv. Startpunkt är vid P-platsen för Frösåkers naturreservat och starten går klockan 10:00.

Rolf SM5DIY

Resultat tvåmetersjakt Hallstahammar


Christer Eriksson snabbaste jägaren i Fagerskogen

Tävlingskarta Fagerskogen. Klicka på symbolen för videostart att se de snabba löparnas vägval.

Västerås:
Ragge SM5DIC arrangerade tvåmetersjakt i Fagerskogen den 24 augusti. Elva löpare startade i den bitvis besvärliga terrängen. Rolfs sax fungerade inte, varför han fick låna en av Peder. Denna sax uppförde sig inte, som Rolfs gamla, vilket medförde många extra pass.

 

Resultat 2020-08-26 Fagerskogen, två meter:

 

Nästa jakt 5 september
Nästa jakt är en fem rävars tvåmetersjakt, med Göran SM5FNB, som banläggare. Tävlingen går lördagen 5 september klockan 10.00 i Hallstahammar, norr om vattentornet. Kör Häradsvägen. Sväng höger in på Gråstensvägen norrut. Starten är i svängen där vägen övergår i Dolomitvägen.

Rolf SM5DIY och Göran SM5FNB

 


Jan SM5FUG VRK:s nattmästare på 80 meter

Jan SM5FUG.
RPO, klubbmästare VRK, 2020, natt, 80 meter.
Bild från VM i Korea 2018. FOTO Lee Namkyu HL1DK.

Karta VRK KM natt, 80 m.
Klicka på kartan för att se löparnas vägval.

Jan SM6FUG segrade i VRK:s klubbmästerskap, natt på 80 meter.

Rolf SM5DIY hade arrangerat tävlingen i Rönnbyskogen. Stjärnklart, men månen låg lågt i öster. 8 startande på den 3,0 km långa banan. Terrängen var bra, med många stigar. På grund av corona, gäller touch, inte stämpling.

På videon, ser man att många hade problem, då skärmarna var placerade enbart 30 till 40 cm över mark. Ettans räv var väldigt svag under 2 timmar, varefter den kom upp i full styrka. Siste jägaren kan eventuellt ha trampat på jordlinan vid sändaren. Glappkontakt ?

Rolf SM5DIY

Klicka för resultat->

Resultat natt-KM VRK. Rönnbyskogen 2020-08-10.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com