Coronaavstånd vid radiomeeting i Rasslebygd

Posted by Erik SM7DZV on 11 oktober, 2020 in Nyheter |

Radiomeeting i Rasslebygd, Emmaboda: Eyeball-QSO med coronaavstånd.
FOTO © Erik SM7DZV.

Conny SM7WUU  t.v. delar ut högsta vinsten i lotteriet till Bonny SM6KUB .
FOTO © Erik SM7DZV.

Coronadistans och gott om utrymme. Det var två saker som utmärkte radioträffen i Rasslebygd, Emmaboda,  under veckoslutet.

Det var också skälet till att träffen kunde genomföras, när så gott som alla andra möten för radioamatörer ställts in sedan i mars. 

Dådran, Lidköping och Rasslebygd. Det är de enda loppmarknader och meetings som genomförts i södra Sverige sedan i mars 2020. Alla övriga traditionella aktiviteter har ställts in: Eskilstuna, auktionen i Växjö dvs. SK7HW:s årliga publikmagnet, Bockeboda, Tångahed liksom loppisarna i Stockholmsområdet.

Rasslebygds festivalområde stort nog
Därför var det med lättnad som ett 50-tal radioamatörer i helgen trotsade SMHI:s nedslående väderleksprognoser för att samlas utomhus på Rasslebygds festivalområde i Emmaboda. Trots hot om regnskurar var det uppehåll och till och med en aning solsken under hela dagen, utom en uthärdlig stund precis under lotteridragningen.

”Lite långt att åka”
– Det blir ju lite långt att åka, säger Roland SM6MSD från Lidköping där han står bakom sitt bord med radioprylar som han gärna vill bli av med. Jag hade 33 mil enkel resa hit. Men det var längre till Dådran. Då hade jag 40 mil.

 


Roland var en av tiotalet knallar som hörsammat inbjudan att delta. Längst hade en säljare från Stockholmsområdet kört, men de lokala knallarna var i majoritet. Uppskattad besökare var även Manuel SM6TMR från Limmared, som var på plats med ett axplock ur firmans sortiment.

Stort intresse för Limmareds minimonter i Rasslebygd. Manuel SM6TML i gul jacka skymtar i mitten.
FOTO © Erik SM7DZV.

Hur affärerna gick för det tiotalet tillresta knallarna vet vi inte. Frågan är dock om inte önskan att träffa andra radioamatörer för eyeball-QSOn och radioprat var en nästan lika stor drivkraft som viljan att göra affärer.

Ny träff nästa år
Arrangörerna, Emmaboda Radioklubb och Möre FRO, kände sig uppenbarligen nöjda och ställde i utsikt, inte en utan möjligen två amatörradioträffar kommande år. Plats har man så det räcker och blir över, även om pandemin inte skulle ha släppt sitt grepp om Sverige nästa år. Rasslebygds festivalområde är mycket stort och rymde fram till 2018 tusentals besökare under de årliga musikfestivalerna. Helgens amatörradioträff utnyttjade enbart ett begränsat men ändå Coronasäkert utrymme framför scenen.

Erik SM7DZV

Erfarne loppisknallen Roland SM6MSD från Lidköping var en av tiotalet säljare på plats under radioträffen i Emmaboda
FOTO © Erik SM7DZV.

… liksom Janne SM7XXQ, Sandslätt, som också deltog i vimlet och kommersen.
FOTO © Erik SM7DZV.

Reino SM7SMF, Emmaboda, var en av de lokala radioamatörerna på plats.
FOTO © Erik SM7DZV.

 

 

 

 

 

Conny SM7GMD från Mönsterås hade radioprylar till salu.
FOTO © Erik SM7DZV

Jonatan SA7BHQ, Emmaboda, ordförande för Möre FRO.
FOTO © Erik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Förhandsnotis från den 9 oktober:

Efterlängtad radioträff i Emmaboda denna helg

Hela festivalområdet i öde väntan på helgens amatörradiomeeting, Rassleträffen. Gott om plats— Inga svårigheter att hålla avstånd.

Eftersom nästan alla radioträffar ställts in sedan början av mars känns det riktigt bra att Emmaboda Radioklubb och Möre FRO anordnar Rassleträffen denna helg.

Redan i kväll kommer ett 30-tal övernattande radioamatörer i husvagnar och husbilar. Under lördagen finns Manuel från Limmareds Radio och Data på plats samtidigt som ett ännu så länge okänt antal radioamatörer kommer att bjuda ut allehanda radioprylar och bra-att-ha-grejor under den samtidiga radioloppisen. Träffen kommer att avslutas under söndagen.

— Vi hade planerat att ha träffen tidigare, säger Conny SM7WUU, men vi fick skjuta fram den eftersom Manuel i Limmared först var tvungen att bli färdig med flytten av firman till Gislaved.

Vädret ett osäkerhetsmoment
— Väderleksprognoserna är osäkra, säger Conny. SMHI har hotat med tre millimeter regn, men det ser ut att kunna vara uppehåll under dagen och fram till fyratiden på eftermiddagen. Klicka för prognos. 

Arrangemanget godkänt av kommunen
Träffen äger rum på Rasslebygds festivalområde i samhällets östra del. Emmaboda kommun har lämnat godkännande för arrangemanget och utrymmet är väl tilltaget för att besökarna ska kunna hålla tillräckliga avstånd.

Fika och varm korv
Arrangörerna utlovar fika- och korvförsäljning hela dagen samt hantering av eventuella pizzabeställningar.

Jonatan SA7BHQ, ordförande för Möre FRO.
FOTO Erik SM7DZV.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com