SCAG håller årsmöte på nätet den 17 december

Posted by Erik SM7DZV on 20 november, 2020 in Nyheter |

Klicka på bilden för att komma till SCAG:s hemsida.

När pandemin sätter stopp för stora delar av samhällets normala verksamheter flyttar amatörradioklubbarna undan för undan över möten och aktiviteter till nätet.

Scandinavian CW Activity Group, SCAG, är en av de föreningar som inte haft möjligheter att hålla årsmöte tidigare i år. Årsmötet kommer därför att genomföras den 17 december klockan 19.00. Jitsi är den plattform som kommer att användas.

SCAG har skickat ut förslag till dagordning kompletterat med en sammanställning över bra-att-tänka—på—saker innan mötet (gäller för övrigt alla möten på nätet):

 

Kontrollera och fixa tekniken innan mötet
• Mötesarrangörerna kan inte, hur gärna man än skulle vilja, hjälpa deltagarna ställa in olika ljudinställningar, mikrofoner, högtalare och videokameror. Detta måste var och en själv hantera själv.

Mikrofonerna måste vara avstängda
• Det kan inte nog tydligt understrykas att mikrofoner måste vara avstängda när man inte har ordet. Det finns ingen som vill höra störningar från andras prat eller bakgrundsljud under föredragningar och anföranden.

PTT-funktion i Jitsi
• När mikrofonen är avstängd, vilket syns som ett streck genom mikrofonsymbolen längst ned i bilden mitt, fungerar datorns mellanslagstangent som PTT. Tryck ned mellanslagstangenten och ljudet går ut från din mikrofon. Släpp upp mellanslagstangenten och du stänger av mikrofonen.

Fler och fler klubbar går över till videomöten
Hudiksvalls och Sundsvalls sändaramatörer har hela hösten genomfört sina möten med hjälp av konferensprogrammet Jitsi. SSA:s styrelse använder Skype under sina styrelsemöten som går sista tisdagen varje månad. Senaste mötet med klubben i Karlsborg genomfördes också digitalt. När fysiska möten inte är möjliga går fler och fler klubbar över till möten på nätet.

Senaste i raden: Ölands Radioamatörer
I går kväll hade Ölands Radioamatörer SK7RN öppet styrelsemöte med hjälp av Jitsi. Klubben har tidigare testat plattformen. Gårdagskvällen var första gången i skarpt läge. Teknik och administration fungerade bra. Fortsättning följer — nytt möte den 10 december klockan 1830.

Länkar
Scandinavian CW activity group, SCAG:
Förslag till dagordning och instruktioner
Scandinavian CW activity group, SCAG: Hemsida

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com