Tage SM7ALI 101 år idag — still going strong

Posted by Erik SM7DZV on 24 november, 2020 in Nyheter |

Tage SM7ALI i radioshacket framför sin IC-735. Second operator, katten Hubert, är lite tystlåten: ” Därför är det trevligt att kunna tala med radiokollegor varje dag”, säger Tage.
FOTO © Mats SM7BUA

(2020-11-24)

SM7ALI, Tage Karlsson i Röke, fyller 101 år idag. Det vore tjänstefel att inte gratulera. En av hans stående morgonrutiner är att checka in på Normiraringen. Det gjorde han i morse också. Deltagarna i ringen hurrade naturligtvis för 101-åringen. Det gör vi som tjänstgör på redaktionen också, undertecknad och Alice.

När Tage var 95 skrev Mats SM7BUA en artikel i Amatörradionyheterna. Vi tar oss friheten att publicera inledningen av den presentationen:

[Tages ålder] hindrar honom inte att köra dagliga SSB kontakter på 80 meter. Ensam mitt ute i skogen, är det annars bara katten som han umgås med.

– Den säger inte så mycket, så därför är det trevligt att kunna samtala med radiokollegor varje dag, säger Tage med ett stort leende.

Tages radiointresse började tidigt, och inte minst intresset för telegrafi. På vägen hem från skolan tog han ofta vägen via järnvägsstationen i Örkelljunga. Där fick han chans att lyssna och se på när stinsen sände och tog emot informationen från närliggande stationer vid LM Eriksson-utrustning som fanns på varje station. Stinsen kunde ”läsa” telegrafisignalerna på pappersremsan som matades fram.

Tage fick troligen sitt amatörradiocertifikat 1967. Han finns med i Televerkets E:22 första gången den 15 februari 1968. 1966 var suffixet ALI tomt. Medlem i SSA blev han 1971.

Erik SM7DZV

Länkar:
Amatörradionyheterna (2015-05-29): Tage SM7ALI (95) – Kör radio varje dag Klyver 20 kubikmeter vinterved till sig och dottern 
Amatörradionyheterna, sökresultat: Artiklar om Tage eller där hans signal förekommer.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com