Populär dansk amatörradiosajt hackad
Användarna uppmanas snarast byta lösenord

Posted by Erik SM7DZV on 1 december, 2020 in Nyheter |

Klicka på logotypen för länk.

Den danska amatörradiosajten mods.dk, som drivs av Erik OZ1TF hackades i förrgår. Det är ännu inte känt vilka uppgifter hackaren kommit över.

Känslig information som e-postadresser och lösenord är krypterade och de kan därför inte läsas direkt. Det kan inte uteslutas att hackaren försöker forcera krypteringen varför utgången är osäker. Alla uppgifter om donationer har gått via PayPal. PayPal har aldrig skickat uppgifter om kreditkortsnummer eller liknande till Mods.dk

Byt lösenord snarast!
Erik rekommenderar i mejl till sajtens användare att de så snart som möjligt byter sina lösenord. De som varit oförsiktiga nog att använda samma lösenord på flera olika webbplatser uppmanas att byta sina lösenord på samtliga sajter som kan vara aktuella.

 

Mods.dk
Mods.dk är en mycket  populär nätplats som är specialiserad på modifieringar av amatörradioutrustningar. Historien började 1996, när Erik OZ1TF/OZ2AEP började publicera modifieringar på nätet. Verksamheten växte och sedan år 2006 är mods.dk en typ av sharewaresajt. Den användare som vill ta del av allt innehåll på sajten måste göra en donation av något slag, till exempel en artikel, manualer, bilder eller ekonomiskt stöd via PayPal.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com