Brad N9EN tackar för kontakterna med W4A
Körde 1332 QSO varav 31 svenska stationer

Posted by Erik SM7DZV on 22 december, 2020 in Nyheter |

Brad N9EN tackar för det svenska intresset för hans minnesaktivitet  för radioveteranen E.H. Armstrong

När W4A avslutade trafiken den 20 december klockan 2359Z hade Brad haft 1332 QSO varav 31 med olika svenska stationer.

Brad N9EN mejlade igår SM5COP, SM0BYD och redaktionen och tackade för den här gången samt berättade att han redan börjat planera för nästa års aktivitet.

”Jag slutade på 1332 QSO i mitt W4A-evenemang”, skriver Brad.  ”Jag ska skicka QSL till SSA i Sollentuna för att ge Hasse något att göra…”

Min QSO-hastighet var ibland över 75 i timmen, vilket jag inte tror var alldeles för dåligt. Jag anser mig inte vara en ”förstklassig” CW-kille eller contester, men jag tycker att jag gjorde det bra.

 

Funderar redan på nästa års W4A-aktivitet
Jag har redan funderat på mitt nästa års W4A-evenemang. Armstrongs födelsedag den 18 december faller på en lördag, så det ger mig bara två dagars trafik. Det kommer antagligen också att finnas minst en test på gång, och jag kommer att hantera det på samma sätt som jag gjorde i år.

Nya antenner för WASRC-band
Jag kommer att sätta upp några tillfälliga antenner för att kunna köra USA-stationer, eftersom mina antenner är lågvinklade och går bäst på DX. Jag ska också försöka få upp några WARC-bandsantenner.

Problem med loggningsprogrammet
Till Rune SM5COP skriver Brad om problem han hade loggningsprogrammet:

Rune, jag måste bekänna – jag använde den gamla DOS-baserade ”CT” tävlingsprogram för evenemanget. Jag hade problem med det till en början – den ville bara skriva in riggen på 20 meter, så jag ringde min skinkavän nära Kansas City, Missouri, som också har använt CT i många år. Han berättade exakt vad jag behövde göra när du byter band, så att programmet skulle spela in riggen.

Problemet berodde på att jag var i ”DX-pedition mode” och programmet uppmanade mig att ange vilket mode jag körde, CW, SSB eller RTTY. Fel på operatören.

Till redaktören kommer en kommentar om hundpromenader och svenska skogar:

OK om dina hundpromenader där i skogen på norra Öland. Jag har lite skog här på baksidan av mitt hus. Det finns en hel del mark här, men skogen här är inte alls lika lätt att ta sig fram igenom som i Sverige. Ni har många vackra skogar där i Sverige, det upptäckte jag när jag var QRV som SM5/N9EN, när jag bodde hos Rune, SM5COP, den sista veckan i september och de första två veckorna i oktober 2019. Jag njöt också av skogen vid SK5UM klubbstation i Flen!

Take Care, CUL
73 de Brad, N9EN (fd W4A)

Erik SM7DZV

 

Länk
Amatörradionyheterna (2020-12-16): 18 — 20 december: Brad N9EN bjuder in till minne av amerikansk radioveteran

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com