Nu är SOCWA 2021 igång — Förstapriset
ICOM IC-705 lottas ut bland SM-stationer

Posted by Erik SM7DZV on 1 januari, 2021 in Nyheter |

En sprillans ny IC 705, fortfarande ouppackad. I kartongen ligger förstapriset i SOCWA 2021 och väntar.
Priset har gjorts möjligt genom en privat donation och sponsring från Limmared Radio och Data AB.
FOTO © Erik SM7DZV.

SOCWA 2021, som kuggade igång vid midnatt, återinför priser som kommer att lottas ut bland deltagarna. Ölands Radioamatörer har instiftat ett förstapris i form av en transceiver, IC-705, från ICOM. Priset har möjliggjorts genom en privat donation samt sponsring från Limmareds Radio och Data AB. Priset kommer att lottas ut bland svenska radioamatörer som deltar i SOCWA-aktiviteten.

Även Scandinavian CW Activity Group kommer att skjuta till priser, vilka kommer att lottas ut bland de medlemmar i SCAG som deltar i SOCWA 2021.

Under 2020 noterades 15642 QSOn med en sammanlagd förbindelsetid på 5230 timmar. Genomsnittslängden på varje QSO under 2020 var 20 minuter.

 

Roland SM6EAT har fixat lite med SOCWA:s hemsida, som redan efter tolvslaget började räkna det nya årets inloggningar. Som vi tidigare rapporterat har SK7RN Ölands Radioamatörer genom donation och sponsring kunnat sätta upp ett fint pris, en ICOM transceiver IC-705, som kommer att lottas ut till någon av de svenska stationer som deltar i årets SOCWA och som genomför minst 50 QSO.

Priser även till SCAG:s medlemmar
Även Scandinavian CW Activity Group SCAG har meddelat att föreningen har för avsikt att sätta upp priser som kommer att lottas ut bland SCAG:s medlemmar som deltar i SOCWA. Mer information om SCAG:s priser kommer längre fram.

Priserna lottas ut
— för att ingen ska börja misströsta
Projektgruppen har valt att liksom tidigare år välja utlottning av priserna. SOCWA syftar till att stimulera fler radioamatörer att använda telegrafi. Om priset automatiskt gick till den deltagare som hade flest godkända förbindelser vid årets slut är det risk att andra skulle ge upp, när de bedömer att de inte kommer att kunna få ihop tillräckligt många QSO för att kunna konkurrera om topplatsen.

Efter 50 godkända QSO får deltagaren en lott till dragningen i pristävlingen. För varje ytterligare 50 QSO får deltagaren en lott till. Den som har många godkända QSO får därför större chans att vinna i utlottningen av priser utan att den som har bara en eller några få lotter blir chanslös. På det sättet stimulerar upplägget alla att alltid fortsätta.

Loggning av QSO
Genomfört QSO loggas på SOCWA:s hemsida. För godkänt QSO måste station/motstations loggar tidsmässigt matcha varandra och vara minst 10 minuter. Nytt för i år är att ring-QSO inte godkänns. Varje QSO måste ha en egen unik start- och stopptid, där tiden inte får överlappas av ett annat QSO med en eller flera andra stationer.

Länk:
Amatörradionyheterna (2020-12-24) Ölands Radioamatörer vill se mera telegrafi Instiftar fint pris i nytt SOCWA-lotteri 2021
SOCWA: Regler 
SCAG: Hemsida

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com