Borås Radioamatörer firar pandemisäkert:
Borås 400 år — SF400B, On The Air & Online

Posted by Erik SM7DZV on 3 januari, 2021 in Nyheter |
Uppdaterat 2021-01-03

QSL 2021: Borås Radioamatörer SK6LK firar stadens 400-årsjubileum.
Se fördelningen av förbindelserna runt jorden.
Klicka på bilden för att komma till jubileumssidan.

Att fira något med hjälp av specialsignal har under många år varit populärt. Men, firar vi egentligen? Är det inte så att vi bara vill köra med specialsignal för att få en pileup? Kan man göra något så att medborgarna i Borås ser att vi firar?

Varför inte göra något som syns utåt så att medborgarna i Borås ser vad vi håller på med. Samt visa att amatörradio fortfarande finns. Därför har jag byggt en webbsida med loggbok som kontinuerligt visar vilka länder vi har haft kontakt med, både via loggbok och via världskarta. Anropssignalen kan via webbsidan bokas av radioamatörer runt Borås som sedan kan sitta hemma och köra.

Bokning och loggning
Bokning av signalen sker via webbsidan och för inloggade finns en loggbok där man direkt kan skriva in qso under tiden man kör. Utöver det så kan man ladda upp en adif-fil om man hellre vill använda sitt eget loggprogram. Loggen kan sedan plockas ut som adif-fil för vidare behandling, t.ex. för att skicka en qsl-fil till DARC:s qsl-tjänst samt till LOTW.

QSO-andet är nu igång för fullt. Även redaktören för hamnews.se har som synes lyckats kontakta oss.

73 de Roland SM6EAT
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com