Tankar kring Eliassons beslut att lämna MSB

Posted by Erik SM7DZV on 6 januari, 2021 in Samhällsdebatt — Helt utan radioanknytning |
Publicerat 2021-01-06 klockan 20:58. Uppdaterat 2021-01-07 klockan 08:00.
Uppdaterat 2021-01-07 klockan 19:50: Camilla Asp blir tf generaldirektör för MSB.
Uppdaterat 2021-01-10: MSB:s överdirektör Camilla Asp kommer att representera MSB under Folk och Försvars digitala rikskonferens den 11 och 12 januari. Klicka här för att läsa mer.
2021-01-10: Folk och Försvar: Rikskonferens

 

MSB bordsstandar.
Klicka på bilden för nyhetslänk
FOTO: MSB

Uppdaterat 2020-01-07:

Camilla Asp har utsetts till ny tillförordnad generaldirektör för MSB.
Klicka på bilden för länk.

I ett pressmeddelande klockan 15.30 på Trettondagen meddelades att MSB:s generaldirektör Dan Eliasson begärde att få lämna uppdraget som generaldirektör.

För att ta upp frågan om situationen efter jul- och nyårsresan till Kanarieöarna tog Eliasson tidigare samma dag initiativ till ett möte med inrikesminister Mikael Damberg.

Enligt pressmeddelandet ser Eliasson det som svårt att fortsätta som generaldirektör för MSB, givet de reaktioner som finns. Dessutom försvårar dessa reaktioner för MSB att genomföra sitt viktiga uppdrag. Inrikesministern instämde i Eliassons bedömning.

Sammanfattningsvis konstaterar jag att hyckleriet och indignationsjournalistiken har skördat ytterligare ett offer.

 

Tenfjord Toftby totalt ohotad
när GHGP, det Gränslösa Hyckleriets Grand Prix, ska delas ut
Dan Eliassons omdömeslösa resa till Kanarieöarna till trots är ändå den moderata riksdagsledamoten Cecilia Tenfjord Toftby  totalt ohotad när det Gränslösa Hyckleriets Grand Prix ska delas ut. Tenfjord Toftby kritiserade i en intervju i Radio Sjuhärad Stefan Löfven för att ha uträttat ett ärende till en urmakare under julhandeln.

– Som Sveriges statsminister har ju Stefan Löfven en väldigt viktig roll i att vara ett exempel för hur det han själv säger bör efterlevas, sade riksdagsledamoten i P4 Sjuhärad den 30 december.

Kritiserade statsministern — från Spanien 
”Resan mindre farlig än statministerns galleriabesök”
Senare framkom att Tenfjord Toftby själv befann sig i Spanien när hon intervjuades. Riksdagsledamoten har efteråt försvarat sig med att hon bedömde sin resa som mindre farlig än statsministerns galleriabesök. Hur hennes resa förhöll sig i jämförelse med Dan Eliassons framgår inte.

Att Åkesson, Busch-Thor och Kristersson också aktivt deltog i skallet mot statsministern tillhör enbart avdelningen patetisk politisk dramaturgi.

Analys:
1. Tro inte på orsak och verkan

så länge handlingar kan förklaras med mänsklig dumhet
Tro inte att människors handlande styrs av tankar som rör orsak och verkan, så länge som handlingar kan förklaras med vanlig mänsklig dumhet. Dumhet är det gott om. Obetänksamhet är det gott om. Det är lätt att göra fel, och ingen går felfri genom livet.

2. Råd till politiker: Se till att ingen kommer på dej…
En del politiker lär fortsätta att leva som hittills: Ta ut svängarna, tillåt dig själv göra det andra inte får, men — och det är viktigt — se upp så att ingen kommer på dej. Trösten för den politiker som också åkte till Spanien är att väljarna troligen har kort minne, och att det är långt till nästa val.

3. Råd till myndighetspersoner: Akta dej
för rättshaverister och missnöjda i din organisation…

Personer i offentlig ställning har en annan sak att aldrig glömma, när hen överväger att vidta en etiskt eller moraliskt tveksam handling: Finns det en enda missnöjd person eller rättshaverist i organisationen eller dess närhet, då är det 100 procent säkert att saken finns på nästa dags löpsedlar. Sedan är drevet igång. Då är det farväl till släkt och vänner.

4. Pressen: Med ett sjysst järnrör…
Varför pressen spelade med och aktivt eldade på indignationen under jul- och nyårsnätternas nyhetstorka inses lätt. Med ett sjysst järnrör är det lätt att slå upplagerekord.

Erik SM7DZV

 

Källor/Länkar
MSB (2021-01-06 kl 15.30) Pressmeddelande: Dan Eliasson begär att få lämna uppdraget som generaldirektör för MSB
SVT Nyheter (2021-01-06 15:14, uppdaterad klockan 16:04): Moderat kritiserade Löfven — under egen resa 
Youtube: Björn Afzelius – Farväl till släkt och vänner

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com