Radiotips SR P1 — Konflikt:
Stormningen av USA:s kongress
— Är mer våld att vänta när Biden svärs in?

Posted by Erik SM7DZV on 16 januari, 2021 in Nyheter, Samhälle |

Konflikt är Sveriges Radios fördjupande utrikesmagasin som knyter ihop världspolitik och svensk vardag. Veckans program handlar om amerikansk radikalisering och granskar de extrema sammanslutningar som låg bakom och utförde stormningen av USA:s kongress den 6 januari.

Oron är stor inför vad som kan komma att inträffa när Joe Biden ska sväras in som ny president på onsdag om fyra dagar.

 

Konspirationsteoretiker och kristna ytterlighetsrörelser
En av de grupper som granskas i radioprogrammet är konspirationsfanatikerna i Qanon. Gruppen ser Trump som Guds utsände på jorden. Qanonanhängarna väntar sig att Trump ska infånga och eliminera sina politiska motståndare i det Demokratiska partiet, människor som man beskriver som satanister och pedofiler.

FBI: Risk för ytterligare våldsaktioner
USA rustar nu för den kommande onsdagens installation av Joe Biden som USA:s nye president och hans vice president Kamala Harris. FBI bedömer att det finns risk att grupperna som stormade kongressbyggnaden planerar genomföra nya aktioner den 20 januari.

Länk
https://sverigesradio.se/avsnitt/1638696

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com