Grimeton högtidlighåller Världsradiodagen:
Are you QRV for the World Radio Day 2021?

Posted by Erik SM7DZV on 5 februari, 2021 in Nyheter |

Radiooperatörer vid 7S6WRD under världsradiodagen: fr.v. Mats SM7BUA, Staffan SM6DOI, Hans SM6LWH, Cornelia SA6CYR, Kjell SM6CQU, Sten-Erik SM6DQO och Lars SM6NM.
FOTO Världsarvet Grimeton.

Liksom tidigare år kommer Världsarvet Grimeton att högtidlighålla världsradiodagen, WRD, genom att aktivera klubbstationen 7S6WRD på kortvåg. Radioamatörerna som är engagerade på platsen samlas i en mindre grupp för att under dagen få så många kontakter som möjligt. Förra året nåddes ca 500 stationer i 40 olika länder.

Sändningen beräknas börja klockan 08.00 UTC och trafiken kommer att gå på 80, 40 och 20-metersbanden. De planerade frekvenserna är 14.035 Mhz (CW), 7.035 Mhz (CW), 7.140 Mhz (SSB), 3.755 Mhz (SSB) och 3.525 Mhz (CW).

Tankar kring radions betydelse i stort
”Genom specialsignalen 7S6WRD får operatörerna möjligheter att sprida information om såväl Grimeton Radiostation som världsradiodagen (WRD). Detta leder ofta till att människor vill veta mera och till tankar och reflektioner kring radions betydelse i stort”, skriver Cornelia Magnusson SA6CYR, informatör vid Världsarvet Grimeton.

Inga besökare tas emot på plats i år
I år tar Världsarvet inte emot några besökare på plats utan uppmanar till kontakt enbart över radio.

In English  —->

 

Are you QRV for World Radio Day 2021?
On World Radio Day,  February 13th, the radio amateurs at World Heritage Grimeton are once again ready for short wave contacts like previous years. The amateur station changes its call sign for one day, from SK6SAQ to 7S6WRD.

The amateur radio activities start at 9 AM CET. The frequencies and modes will be as follow: 14.035 Mhz (CW), 7.035 Mhz (CW), 7.140 Mhz (SSB), 3.755 Mhz (SSB) and 3.525 Mhz (CW).

Hopefully you will join us on air!
Regards
Cornelia Magnusson SA6CYL

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com