After Exposure
— A Cyclopedia of Broken Cameras

Posted by Erik SM7DZV on 16 februari, 2021 in Nyheter |

NIKON F-401 (1987–1990)
Klicka på bilden för länk till video.

Nils Bergendal har skrivit en intressant bok om kameror som blivit skrotade av en eller annan anledning. Det är en bok som beskriver kameran från en kamerareparatör synvinkel.

En ny bok håller på att materialiseras. Den handlar om lämningarna efter en kameraverkstad. Christer Andersson började reparera kameror 1957. Nu har verkstaden stängt och hans stora skrotlager från sex decennier har hamnat hemma hos mig. Jag har gjort en djupdykning i detta lager, företagit nån slags arkeologisk undersökning. Resultatet är en utvecklingshistoria av detta märkliga verktyg.”

 

Boken beskriver 62 kameror från den mekaniska eran fram till idag, i text och bild och med en kommentar från kamerareparatören själv. Författaren Dan Jönsson har skrivit en essä om vår civilisations alltmer besvärande metabolism.

Boken ges ut på eget förlag efter en förhoppningsvis lyckosam Kickstarter-kampanj. Om det låter intressant, klicka på länken så kommer du till kampanjen. Där finns en videosnutt och bilder samt möjlighet att förhandsbeställa boken.”

Gunnar SM0DOU
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com