Enkelt följa telegrafikurs från Portugal:
Hasse CT7ATF tar emot via SDR hos SK6AG

Posted by Erik SM7DZV on 20 februari, 2021 in Nyheter |
Uppdaterat 2021-02-18, 2021-02-20

Hasse CT7ATF i sin radiohörna i Altura, Portugal.
FOTO: Privat.

När Mats SM7BUA sänder hörmottagningsträning för deltagarna i SK7RN:s telegrafiavrostning på 3630 LSB, då sitter Hasse SM6BNA alias CT7ATF i sitt vinter-QTH i Altura, Portugal och tar emot sändningen via SDR-mottagaren SK6AG i Svenljunga.

En del svenska radioamatörer brukar ha för vana att övervintra i södra Europa. Det troligtvis färre i år än under vanliga pandemifria vintrar. Men pandemins osäkerhet och hårda portugisiska restriktioner till trots finns Hasse SM6BNA alias CT7ATF och hans fru Gerda på sitt vinter-QTH i Altura, Portugal. Hasse hörde av sig när Ölands Radioamatörer startade telegrafiavrostningen förra veckan.

Lyssnar via SDR
För att kunna ta emot sändningarna från telegrafiavrostningen lyssnar Hasse på SDR-mottagaren i Svenljunga SK6AG. Det har inte varit några som helst problem att följa med kursen som lyssnare.

 

ICOM 7200 — Mest FT8, ingen CW ännu…
— Jag har min ICOM-7200 and en 12-AVQ GP som antenn med mej hit ner. Kör mest FT8 på 20, 15 eller 10 meters banden. Något enstaka SSB men ingen CW … ännu… . Jag jobbar upp min taktkänsla men det går trögt. Annat var det för 50 år sedan då jag var signalist på S3 i Boden, då var takten 120 eller så…

Egen DMR hotspot, lyssnar på TG 2402, 2403 och 2406
— Jag har även med min DMR-radio och egen hot-spot. Lyssnar på TG2402, 2403 och 2406.

Lock-down
— Vi har haft en dramatisk ökning av Covid-19 i landet, som ni säkert känner till, men jag tror det har börjat minska. Vi har varit i lock-down i hela landet sedan den 15/1 och det ska pågå till den 1/3, och ev. till slutet av mars. Tråkigt, men vi klarar det OK men vi kan inte gå ut på restauranger på grund av att alla är stängda.

Andra gången i Altura
— Det är andra gången vi hyr detta hus i Altura på östra Algarvekusten. Staden ligger 50 km öster om Faro och åtta kilometer väster om spanska gränsen. Min fru Gerda och jag har varit här nere sedan den 15 september 2020. Vi mår kanonbra och är friska. Vi räknar med att åka hem till Kalvsund nu i slutet av april.

Hemresan inte påverkad av Cov19
— Vår hemresa har varit planerad sedan vi åkte ner hit. Vi hyr ju ett hus och därav måste man ju veta datum. Eftersom vi kör bil kan det ju bli lite besvärligt med hemresan genom EU som det ser ut just nu, men vi är inte oroliga. Vi har tiden och vi kan nog förlänga hyrtiden på detta huset om nödvändigt.

”Underbart MC-land”
— Vi kör bil eftersom vi behöver den här nere plus att jag har med min MC, KTM 1190, på en släpkärra. Det är ett underbart land att köra MC i, lite bilar på småvägarna, bra slingrande vägar i det böljande landskapet norr om Algarvekusten, och bra väder!

— Jag hoppas vi hörs på banden!
73 de Hasse,
CT7ATF eller hemma i Sverige SM6BNA.

Hasse SM6BNA i Kaalasjärvi mellan Kiruna och Nikkaluokta, juli 2020.
FOTO: Privat.

Länkar:
Hasse har två sidor på QRZ: qrz.com/db/sm6bna och qrz.com/db/ct7atf, där finns mera om Hasse och några bilder.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com