WA2IVD:s videofilmer — för intresserade
som vill lära sig hantera IC-7300 från A till Z

Posted by Erik SM7DZV on 21 februari, 2021 in Nyheter |
Publicerat 2021-02-20. Uppdaterat 2021-02-21

WA2IVD Ham Cured Smoke.
Klicka på bilden för länk till videoserien på Youtube.

Videofilmer på Youtube kan vara underhållande, lärorika och ibland rent av fantastiska. Ett lysande exempel är Toms WA2IVD Ham Cured Smoke.

Tom har bland annat publicerat 42 instruktionsfilmer A till Z för den populära radiostationen ICOM IC-7300. Varje videofilm bygger på ett eller två avsnitt ur användarhandboken, där Tom förklarar inställningar, knep och användning.

Fler A – Z stationer
Den som nu inte är specifikt intresserad av ICOM IC-7300 på Youtube kan i stället gå till den besläktade webbplatsen A-2-Z Tech. Där finns länkar till videofilmer A-Z även för IC-7100 och den nu högintressanta QRP-stationen IC-705 liksom länkar till ännu flera webbplatser med nyttigheter för radioamatörer.

 

Varje knapp och funktion – en i taget
Första videoavsnittet om IC-7300 är en introduktion till serien där Tom WA2IVD går igenom varje knapp, funktion och läge en bit i taget. Avsnitten är föredömligt korta, i runda tal omkring en kvart, vilket gör att betraktaren kan ta ett avsnitt litet då eller då, när det finns några minuter över.

Det första avsnittet presenterar serien av utbildningsvideor för IC-7300, hur man programmerar sin egen anropssignal i startdisplayen samt grundläggande om VFO, minneskanaler och bandval. I första avsnittet ryms också en beskrivning av band och bandstackingsregistret.

Ha manualen tillgänglig
Videoserien är föredömligt instruktiv. Det skadar dock inte att ha manualen tillgänglig medan man tittar på de olika avsnittet. Fördelen med Youtube är ju att om det går lite för fort så har man möjligheter att pausa uppspelningen, läsa det aktuella avsnittet i manualen, backa någon minut för att därefter fortsätta uppspelningen.

Mycket positiva omdömen
Omdömena från de som följer serien är genomgående mycket positiva. En kommentar som fastnar i minnet kommer från en radioamatör med läs- och skrivsvårigheter:

”Du är ett helgon”
”Du är ett helgon. Jag är dyslektiker. Jag skulle inte klara av att läsa de där manualerna ens om det gällde att rädda mitt eget liv. Det här är det sätt, som jag lär mig allra bäst på. Tack.”

Erik SM7DZV

 

Länkar:
Tom WA2IVD: IC-7300 A – Z
Tom WA2IVD:A-2-Z Tech 
Youtube: Tom WA2IVD

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com