Just Learn Morse Code!
Ljudproblem under genomgången på Jitsi

Posted by Erik SM7DZV on 3 mars, 2021 in Nyheter |
Uppdaterat 2021-03-04.

Klicka på logotypen för att komma till nedladdningssidan.

Under gårdagens genomgång av morseträningsprogrammet Just Learn Morse Code förekom problem med ljudåtergivningen av telegrafitecknen. Fel- och problemlösning pågår.

Ett annat problem som hade uppmärksammats av Hasse CT7ATF/SM6BNA var att de svenska tecknen å, ä och ö utelämnades, när programmet skulle återge en inspelad textfil. Hasse hittade själv orsaken till felet, som inträffar när textfilen är sparade med kodningen UTF-8. Ändrar man kodningen till ANSI fungerar allt som det ska.

Just learn Morse Code kan användas för allt från nybörjarutbildning till avancerad höghastighetsträning på telegrafi. Programmet är också lämpligt för den som har svårigheter med inlärning av vissa tecken.

 

”Bästa programmet för telegrafiinlärning”
Det bästa datorprogram för telegrafiinlärning, som jag har hittat, heter Just Learn Morse Code. Det kan kostnadsfritt laddas ned från nätet och det är i klass med de utrustningar för hörmottagning som användes av Försvarsmakten från 50-talet och framåt.

Jag har rekommenderat programmet till deltagarna i den telegrafiavrostningskurs som just nu genomförs av Ölands Radioamatörer, SK7RN.

Genomgång av Just Learn Morse Code på Jitsi
I anslutning till SK7RN:s telegrafistavrostning, och för att ge fler möjligheter att utnyttja programmet, kommer jag i eftermiddag, på nätet klockan 16.45, att gå igenom hur man kan använda programmet. Genomgången görs på Jitsi.

Anmäl dej här
Deltagare i eftermiddagens telegrafiträning är informerade och har förtur till genomgången. Om du inte deltar i den kursen, men vill lära dej mera om Just Learn Morse Codemejla din anmälan senast klockan 16 så kommer inloggningslänk. Ladda ned programmet före videogenomgången, klicka på logotypen här ovan.

Klubbar som skulle vara intresserade av motsvarande genomgång, till exempel vid ett klubbmöte på nätet, är också välkomna att höra av sig.

CU, 73
Erik SM7DZV

Länkar till relaterade artiklar:
Amatörradionyheterna (2021-02-01): Ladda ned Just Learn Morse Code! 
Amatörradionyheterna (2020-04-12): Jitsi — program för videokonferenser 
Amatörradionyheterna (2021-02-28) Rosta av telegrafin
—  Hämta din sändningsmall här

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com