Har du också fått post från Polisen?

Posted by Erik SM7DZV on 6 mars, 2021 in Nyheter |
Publicerat 2021-03-05. Uppdaterat 2021-03-06.

Klicka på bilden för att komma till Polisens hemsida med råd om hur du skyddar dej mot bedrägerier.

Jag fick ett personligt adresserat brevkort från Polisen igår. Uppenbarligen bedöms  jag ha åldern inne för att riskera bli utsatt för brottslighet som riktas mot äldre. Det innebär att en majoritet av Sveriges radioamatörer också är utsatta för samma risk.

Det är knappast radiostationer som bedragarna försöker komma över.

Risken växer för brott mot äldre
Många bedragare har börjat koncentrera sina attacker mot äldre. Det gäller såväl vid fysiska besök, som via telefon och internet.

Valet av äldre som brottsoffer beror på att kriminella brottsplanerare bedömer  äldre vara mer värnlösa, mer oförmögna att skydda sig själva rent fysiskt, mer oinformerade och därför lättare att lura, mer orörliga därför lättare att springa ifrån. Därför har Polisen i Region Syd skickat ut ett brevkort till de äldre.

Det är lätt att tro att det bara är andra som drabbas och att man själv kan genomskåda bedragarna. Det är svårt, men det går att stoppa dem”, heter det i texten.

Spara kortet
”Spara kortet. Sätt gärna upp det på kylskåpet eller spara det vid telefonen”, uppmanar Polisen/brevskrivaren. Att allt fler av dagens hem saknar fast telefon och dito telefonplats är en helt annan historia, som sorterar under helt andra myndigheters ansvar.

Länk
På kortet finns en viktig länk om hur man kan göra för att skydda sig mot brott. Klicka här.

Erik SM7DZV

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com