Uppdatering av firmware för IC-7300
Studera WA2IVD:s filmer innan du börjar

Posted by Erik SM7DZV on 8 mars, 2021 in Nyheter |
Uppdaterat 2021-03-10: Om innehåll i filmerna #43, #44 och #45.

Tom WA2IVD, skapare av (hittills) 45 instruktionsfilmer om IC-7300.
FOTO: Skärmklipp ut videofilm #  45.

Den 26 februari släppte ICOM en uppdatering av firmware till den populära radiostationen IC-7300. Vårt magasin har tidigare tipsat om Toms WA2IVD 42 videofilmer om IC-7300. Efter programuppdateringen har Tom presterat och släppt tre videofilmer om uppdateringen och nya funktioner.

Videoinstruktionen # 43 kom bara ett par dagar efter att ICOM släppte programuppdateringen. Uppföljaren nummer 44 kom den 1 mars och den avslutande delen kom den 5 mars, en vecka efter det ICOM släppt den nya programvaran.

Toms videogenomgång nummer 43 visar visar hur du laddar laddar ned och installerar uppdateringen och hur man uppdaterar scope-funktionerna. Video # 44 visar ytterligare funktioner och 45 visar återstående funktioner. I # 45 borrar Tom ännu djupare och förklarar fler nya funktioner.

Gå noga igenom avsnitt 43 och 44
och missa absolut inte nummer 45
Gå igenom avsnitten 43 och 44 noga. Följ därefter upp med att studera det avslutande avsnittet # 45 ett par varv. Där finns en guldgruva för den som vill lära sig hantera stationen effektivt.

 

Till det som blir nytt i stationen hör fler funktioner för det som visas i bildskärmsfönstret under funktionen scope. Det som trots detta förefaller ge stationen ett stort lyft är förändringarna av multifunktionsknappen, vars standardanvändning kan programmeras helt efter operatörens egna behov och önskemål.

Det du behöver tänka på i samband med uppdateringen
Tom går igenom hela uppdateringsprocessen, vad man ska tänka på innan man sätter igång, hur man ska spara sina befintliga inställningar av radions funktioner, minnesplatser och allt annat, samt hur man laddar ned och installerar uppdateringen samt hur man därefter lägger tillbaka sina gamla inställningar. Resten av videofilm 43 handlar om förändringar som uppdateringen medför, bland annat nya funktioner för scope.

Ladda ned den fullständiga manualen
Ladda ned manualerna också. Utöver firmwareuppdateringen bör naturligtvis Firmware Update information laddas ned och beaktas. Från samma sida går det också att ladda ned en fullständig manual i pdf-format.

PDF versus trycksak
Det är en ordentlig manual, istället för den spartanskt tunna tryckta manual som följer med själva stationen, är något som verkligen saknats i leveransen sedan ICOM bestämde sig för att spara in på tryckkostnaderna. Här finns lösningen på det problemet. En fördel med detta förfaringssätt är att tillverkaren kan göra uppdateringar av den nedladdningsbara manualen, i takt med uppdateringar av firmware. Att ha tillgång till en aktuell pdf-manual är troligen bättre för användaren än att ha att förlita sig på en gammal och delvis möjligen föråldrad trycksak.

Erik SM7DZV

Länkar
ICOM Japan: Uppdateringslänk och manualer 
Amatörradionyheterna (2021-02-21). Ham Cured Smoke

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com