Lista med vanliga telegrafi-förkortningar

Posted by Erik SM7DZV on 9 mars, 2021 in Nyheter |

Några deltagare i SK7RN:s telegrafiavrostning har efterfrågat en sammanställning över de vanligaste förkortningarna som används inom amatörradions telegrafi. Det finns många fler, för speciella behov, men klarar ni de här så klarar ni er långt.

Någon kanske undrar över varför jag utelämnat 99 (”far åt helvete” ) och QLF (”sänder ni med vänster fot”). Den som sänder 99 eller QLF till en motstation vinner inga poäng utan drar bara ner sin egen anropssignal och sitt eget anseende, om sådant mot all förmodan existerar, i bottenlös dy.

Den som inte förstår varför man aldrig ska förolämpa andra gör nog klokast i att skaffa sig en annan hobby.

Klicka här för att ladda ned listan med förkortningar.

Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com