FRO drabbades av e-postspam
— Inga kända skador

Posted by Erik SM7DZV on 22 april, 2021 in Nyheter |

Spammejl som uppgavs komma från FRO.
Klicka på bilden för läsbart text.

Dagligen försöker kriminella internetanvändare lura människor att klicka på e-postbilagor. Den som gör det kan råka illa ut. Medlemmar med FRO-alias fick för några dagar sedan ett mejl som uppgav att FRO ”uppdaterar vår databas” etc. och mottagare uppmanades att klicka på en länk.

Just i detta fallet verkar det inte ha hänt något allvarligt. Det innebär inte att försöken till e-postbedrägerier kan bagatelliseras.

Klicka aldrig på okända e-postbilagor
Kontrollera avsändare och toppdomän
Mejlet uppger sig komma från ”Frivilliga Radioorganisationen”. Kontrollerar man avsändaren ser man att det absolut inte kommer från FRO och att toppdomänen är .md. Det senare betyder att mejlet är skickat eller uppges skickat från Moldavien.

 

Se upp för töntig svenska
Ärendemeningen är ”Varna” och mejlet inleds med ”Kära e-postanvändare”. Hur pass troligt är det att FRO skulle inleda ett medlemsmejl på det sättet?  Som vanligt handlar det om att radera.

Bedragare lurade Mörbylånga kommun
I dagens Ölandsbladet rapporteras för övrigt om hur bedragare har uppgett sig vara kommunchef respektive kommunalråd i Mörbylånga kommun samt uppmanat en lägre chef att göra en brådskande utbetalning. Pengarna gick till konton i utlandet och kommunen förlorade mellan en halv och en miljon kronor. Den bedrägerimetoden har varit känd under många år.

Länk
Wikipedia: Förteckning över toppdomäner.

 


Faktafel?
Hittat faktafel i texten? Skriv och berätta.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com