”När en teknologi väl existerar
kan man inte stoppa tillbaka den”

Posted by Erik SM7DZV on 24 maj, 2021 in Nyheter |

Avsnitt 26 av Försvarets Forskningsinstituts, FOI:s, podcast Rapporterat handlar om hur strategierna och förhållningssätten skiljer sig mellan Norden och Ryssland när det gäller cyber och artificiell intelligens (AI).

Gäster i avsnittet är forskningsledaren Carolina Vendil Pallin från FOI och Ulrik Franke, senior forskare på forskningsinstitutet RISE. De går bland annat igenom hur den nordiska och ryska synen på AI-etik skiljer sig, hur frånvarande det militära perspektivet är i de nordiska etiska principerna för AI och vad termen ”legal sandlåda” syftar på. Avsnittet är 47 minuter.


Klicka här för länk.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com