SM5AKP har uppnått mogen ålder — 80 år

Posted by Erik SM7DZV on 31 maj, 2021 in Familjesidan |
Uppdaterat 2021-06-01.

Dags för ytterligare en dags QSL-sortering:
Esko SM5AKP utanför SSA:s kansli i Sollentuna

FOTO Hasse SM0BYD.

Esko SM5AKP tangerade 80-årsstrecket den 31 maj 2021. Han tillhör sålunda nu även enligt FoHM våra äldre-äldre. Esko är en fantastisk kompis, som alltid ställer upp och aldrig förlorar sitt lugn, skriver Hasse SM0BYD i sitt porträtt av jubilaren.

Esko, första gången noterad i QTC 1959:6, som ny signal och med adress, som 2021, i Hägersten. Nästa intressanta inslag är i QTC 1962:3, illustrerad med 3 x Saab 92, tillhörande SM5CZM, SM5RB och SM5AKP. Iaf den senare en grön. Artikeln behandlar två meters mobiltrafik. FRO har också haft nöjet ta del av Eskos kunskap och kamratskap.

 

Var med om att starta SK5CG
Våren 1969 var Esko med när BBU, Blinda Barns Utveckling, grundades och deltog bl.a. i dykutbildning i bassängen i Tomteboda. Esko var också med och startade SK5CG, tidigare i Örbyhus där hans kunskap inom radio samt diverse hantverk kommit föreningen tillgodo. Tillsammans med Arne, SM5TC, åkte han under många år i stort sett vid varje tisdags-VHF/UHF-test, till Örbyhus för att deltaga med signalen SK5CG. BBU ändrade under senare år namn till Riksföreningen Aktiva Synskadade, och Esko har även där fortsatt att dela med sig av sitt vetande och sin fina kamratskap. Det Esko inte kan om antenner, teori och praktik, är knappast värt att veta.

Stor kunskap om bilar och motorer
Esko har förutom sin otroliga kunskap om bilar och motorer, även stor kunskap om livet till sjöss. En med Esko synonym skuta, är eller var M/S Linnea. Han hade tidigare även segelbåt.

År 2014, efter 10 år, fick radioverksamheten med SK5CG en nystart, vid sitt nya QTH i Enköping, där Esko och Hasse SM0BYD återuppbyggde stationen, som sedan dess är QRV, Sedan februari 2020 är verksamheten förhindrad på grund av pandemin. År 2019 hade vi nöjet att aktivera specialsignalen SF50CG, under Aktiva Synskadades 50-årsjubileum.

En av de fyras gäng — Sorterar QSL varje torsdag
Esko är förstås en i de fyras gäng, som när QSL är tillgängliga sorterar kort varje torsdagmorgon, tillsammans med Lennart SM5AOG, Bengt SM5CCT samt undertecknad, Hasse SM0BYD. Den aktivitetten är nu återupptagen.

Fyrfaldigt hurra!
På din stora dag, den 31 maj 2021 utbringar alla dina kompisar, vänner och bekanta ett rungande fyrfaldigt hurra — och Lycka till!
73 genom vännen Hasse SM0BYD

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com