Förnyade varningar om solutbrott

Posted by Erik SM7DZV on 31 maj, 2021 in Nyheter |
Uppdaterat 2021-05-31.

SWS varnade i natt för att solfläcksregionen 2824 kan vålla ytterligare solutbrott, flares av M-klass.

Australiska Space Weather Service har sänt ut förnyade varningar om risk för fler utbrott från den mycket aktiva solfläcken 2824. Om solutbrotten inträffar är det troligt att de kommer att  beröra radiotrafiken på jorden. Solens rotation gör att fläcken inom kort försvinner  utom synhåll från jorden.

Solfläcksregionen 2824, som vi tidigare rapporterat om, är fortfarande mycket aktiv. Australiska Space Weather Service meddelar att det föreligger risk för flares, av M-klass under UTC-dagen 2021-05-29.

Om ett sådant utbrott inträffar kommer D-skiktet att aktiveras med dämpning av låga kortvågsfrekvenser som följd. Skulle en sådana situation uppstå bör radiooperatören överväga att prova ett högre frekvensband.

Erik SM7DZV

Relaterad länk
Amatörradionyheterna (2021-05-23): Solfläcksregionen 2824 hyperaktiv just nu

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com