Alexandersondagen den 4 juli:
Två sändningar — inga besökare

Posted by Erik SM7DZV on 12 juni, 2021 in Nyheter |

Kai SA6KSU nycklar Grimetons 200 kW-sändare. Alexandersondagen 2020.
FOTO: Privat.

Alexandersondagen, i år den 4 juli, kommer att genomföras med två långvågssändningar från SAQ på 17,2 kHz telegrafi.

Det blir två sändningar, men endast nödvändig personal kommer att vara på plats. På grund av pandemin kommer det inte att finnas någon särskild besökaraktivitet och besökare kommer inte att tillåtas inne i sändarhallen under sändningarna.

Tidsschema för sändningarna
Start och inställning kl 10:30 CET (08:30 UTC) och sändning av ett meddelande klockan 11:00 CET (09:00 UTC).
Start och inställning kl 13:30 CET (11:30 UTC) med sändning av ett meddelande klockan 14:00 CET (12:00 UTC)

QSL rapporter till SAQ
QSL-rapporter till SAQ är mycket välkomna och uppskattade! För garanterad E-QSL, rapportera med ONLINE FORM. Bekräftelse av rapporter via e-post / post / byrå garanteras inte. Skicka bara EN rapport som täcker båda överföringarna. Onlineformuläret kommer att vara öppet från 4 juli till 3 augusti.

Livevideo från SAQ
Båda sändningshändelserna kan ses live på YouTube. Livevideon startar 5 minuter före start och inställning.

 

Amatörradiostation SK6SAQ
Amatörradiostationen med samtalet “SK6SAQ” kommer att vara QRV på följande frekvenser:
– 3,535 kHz CW eller
– 7.140 kHz SSB
Två stationer kommer att vara i luften för det mesta.

QSL till SK6SAQ (Ej SAQ):
– E-post till info@alexander.n.se
– eller via: SM-byrå
– eller direkt via post:
Radiostationen Grimeton 72, SE-423 98 Grimeton Sweden.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2021 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com