Radiomuseets nyhetsbrev nummer 149:
Bl a om rörradio och försvaret av Bofors

Posted by Erik SM7DZV on 13 juni, 2021 in Nyheter |

Genom Radiomuseet söker Manuel Caldeira kontakter med svenskar som är intresserade av rörradioapparater.
FOTO: Ur Nyhetsbrev från Radiomuseet nummer 149, juni 2021, sidan 8.

Månadens nyhetsbrev från Radiomuseet är välmatat och intressant, precis som vanligt. Bland rubrikerna märks artiklar om amatörradio på Oscar II fort, partiell solförmörkelse, rapport från Sveriges DX-förbund, försvaret av Bofors 1940 och ett antal artiklar med information om Radiomuseet och dess verksamhet.

Gamla radionördar, avdankade knektar och hemvärnsveteraner kan alla se fram emot intressant läsning. Missa inte videofilmen på Youtube om försvaret av Bofors år 1940. En annan högintressant artikel handlar om Manuel Caldeira på Madeira:

 

Reparationer av rörradiomottagare
Manuel Caldeira är en elektronikingenjör i Portugal som söker kontakt med radiotekniskt intresserade personer i Sverige via Radiomuseet. Via sin hemsida, som han kallar Channel 3, demonstrerar han reparationer av rörradioapparater. Det handlar om hobby med gammal teknik utan professionellt syfte. Just nu har Manuel 11000 följare och 1600 besök per dag.

Manuel har hittat Radiomuseets hemsida och undrar om hans Channel 3 skulle kunna vara av intresse för några av museets medlemmar.

Här är länk till hans hemsida:

Manuel presenterar sig själv så här:
Jag har examen i elektronikteknik från University of Natal, Durban, Sydafrika och bor nu på ön Madeira, Portugal. Den här kanalen är en utställning för vintageelektronik som min hobby, och inte ett professionellt företag. Jag har över 300 videor på min kanal just nu.

Mina videor är väldigt tekniska och detaljerade (som du själv kan se) och lockar seriösa tekniskt sinnade tittare som är intresserade av detta område.

Manuel Caldeira

(Klicka på signaturen för Manuels e-postadress)

 

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com