CQ SKD — Nu väntar alla på svar:
Vem har vackraste handstilen på telegrafi?

Posted by Erik SM7DZV on 26 juni, 2021 in Nyheter |
Publicerat 2021-06-25. Uppdaterat 2021-06-25,  2021-06-26.

Begali Spark Key— Lottas ut bland deltagarna i midsommardagens SKD.
Klicka på bilden för länk till artikel med regler och annan information.

Klicka på bilden för att läsa SM0AIG:s hälsning inför SKD.

Det finns personer som ibland liknar telegrafi med kalligrafi — att tecknen och orden ska vara så vackra som möjligt för ögat respektive örat.

Det är precis det som SCAG:s Straight Key Day, SKD, går ut på: Vem har den vackraste handstilen på telegrafi?  Svaret får vi när resultatet kommer efter midsommardagens SKD.

Alla som någon gång använt en telegrafinyckel vet, att alla sänder fel ibland. Ett vackert sänt felsändningstecken är därför ingen katastrof. SKD är ingen test, så den behöver inte tas så allvarligt. Viktigare än att vinna är att vara med, att kämpa väl.

Var med i SKD som en hyllning till Lars SM0OY
För en månad sedan gick Lars SM0OY ur tiden. Det var till Lars deltagarna skickade loggarna efter bland annat SKD, Straight Key Day. Var med i midsommardagens SKD som en hedersbetygelse till Lars för hans mångåriga insatser för telegrafifärdigheter och telegrafianvändning.

 

Påminnelser från Lars två gånger om året
Två gånger om året skickade Lars påminnelser om SKD till redaktionen och lika säkert kom resultaten efteråt. Lars hade alltid glimten i ögat när skrev sina påannonser:

Vad kan väl passa bättre än litet motion? Om man börjar lugnt och är flitig blir det bäst resultat. Alltså, börja med arm och handled. Telegrafi med nyckel!

Ni behöver inte putsa era mässingsklenoder, även om det underlättar trafiken. Hur då, kan man fråga. Jo, en skinande blank nyckel ger er stolthet 20 dB extra och teckengivningen blir mycket roligare.

Guld, silver och brons
I SKD utdelas plaketter — som sig bör i guld, silver och brons — till de som bedömts ha den vackraste handstilen. Därutöver lottas det ut en Begali Spark Key bland de deltagare som skickat in loggar och har minst fem godkända QSOn.

Erik SM7DZV

Länk:
Ännu mera om raka nycklar: Straight Key Century Club

Etiketter: , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com