Cyberhot har blivit
världspolitik på högsta nivå

Posted by Erik SM7DZV on 7 juli, 2021 in Nyheter |

Analyser av allt som pandemin medfört lär pågå i åratal. Ett tämligen nytt men centralt begrepp som alltför få känner till lyder: attackyta. Det är precis så illavarslande som det låter och betyder att den accelererande datoranvändningen ger cyberbrottslingar och cyberspioner i hela världen ökade möjligheter att slå till.

Kapprustningen på området har pågått länge men i och med attacker som den som just drabbat svenska Coop och företag i en rad länder aktualiseras behov av krafttag – i Ryssland och hos andra makter, skriver journalisten och USA-kännaren Karin Henriksson i Utrikespolitiska institutets nättidning Utrikesmagasinet.

Klicka här för länk

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com