Nu börjar resan till Himmelska Fridens Torg

Posted by Erik SM7DZV on 9 augusti, 2021 in Nyheter |
Uppdaterat 2021-08-09.

Vem vill inte en gång i livet besöka Himmelska Fridens Torg, namngivet och odödliggjort av Fredrik Burgman genom hans kåserier i riksradion, rubricerade Hallå Göta och Svea?

Nu är det äntligen dags.

Fredrik Burgman är bidragande orsak till att vårt nätmagasins redaktion kommer att vara så gott som semesterstängd från den 9 till och med den 29 augusti.

Undertecknad redaktör påbörjar inom någon timme en resa från Böda på Öland till till Fredrik Burgmans Himmelska Fridens Torg, parkeringen framför Konsum i Holmsund, Västerbotten.

QRV från Himmelska Fridens Torg söndag förmiddag
Fungerar allt som planerat utlovas amatörradio från platsen söndagen den 15 augusti från klockan 0900. Trafiksätten blir telegrafi och SSB. Riggen är en Elecraft K2,  effekten 15 watt, nästan QRP.

Återresan går därefter till hembygden i västra Ångermanland innan det blir dags att fortsätta söderut via Jämtland, Härjedalen, norra Dalarna och därefter söderut, kortaste vägen tillbaka till Småland och Öland.

Reseberättelser utlovas från platser där det finns täckning.

Radiolyssnare som aldrig haft förmånen att lyssna till Fredrik Burgman  får här en chans att bekanta sig med Himmelska Fridens Torg: https://sverigesradio.se/artikel/2137395

73 och trevligt augusti  de
Erik SM7DZV

Länk
Amatörradionyheterna (2017-10-18): Radiorösten som döpte och odödliggjorde Himmelska Fridens Torg i Holmsund

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com