Sammanfattning av årets RPO-SM på 80 m

Posted by Erik SM7DZV on 5 oktober, 2021 in Nyheter |

SM-karta för nattävlingen.
Klicka på bilden för större skala.

— Av PA Nordwaeger SM0BGU —

Årets rävjakts-SM arrangerades av SRJ med Peder SM0GNS och PA SM0BGU som arrangörer. Tävlingarna genomfördes i terrängen söder om Hellasgården (nattetappen) och öster om Hellasgården vid Tenntorp (dagetappen). HQ fanns i den lokala orienteringsklubbens stuga vid Hellasgården med övernattning för några, frukost och prisutdelning.

Banläggare på nattetappen med fem rävar var Peder SM0GNS och lockade 15 deltagare att ge sig kast med den kuperade och stigrika terrängen med en banlängd på ca 4 km. Inget belyst motionsspår hjälpte till i det kompakta mörkret. Torrt i skogen med undantag för den omedelbara närheten till Ulvsjön mitt i kartan, vilket en av deltagarna blev bryskt varse. Antalet banval blev 13 st.

 

Dagetappen: Sju rävar, 20 löpare 15 banval
Banläggare på dagetappen med sju rävar var PA SM0BGU och 20 löpare ställde upp till start. Terrängen var mindre kuperad men bjöd ändå på en och annan höjd, och det fanns ganska gott om stigar samt en stor skogsväg som sträckte sig tvärs över kartan från väster till öster. Banlängd drygt 5 km. Sankmarkerna var i de flesta fall torra men med hög undervegetation. Antalet banval blev 15 stycken.

Vädret båda dagarna var strålande och enligt SMHI varmare än normalt för årstiden. Temperaturen sjönk visserligen på lördagskvällen men det blev inte kallt. Det var väldigt skönt att stå vid Tenntorp i solskenet på söndagen och vänta in deltagarna.

Vinnare på nattetappen blev Per SM5BYZ (Linköpings OK) med Mattias Eriksson (LOK) på andra plats och Bengt SM4VMU (BRU) på tredje plats. Bäste SRJ-are blev Henrik Lindell på fjärde plats. Vinnare på dagetappen blev Mattias Eriksson (Linköpings OK) med Bengt SM4VMU (BRU) på andra plats och Magnus SM5MOG (VRK) på tredje plats. Bäste SRJ-are blev Henrik Lindell på femte plats.

Resultatlistan på Pejla
För den kompletta resultatlistan hänvisas till pejla.se.

SM-karta för dagtävlingen.
Klicka på bilden för större skala.

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com