Brist på märkning och tulldeklaration
gör att 50 brev till USA stoppas varje dag

Posted by Erik SM7DZV on 6 oktober, 2021 in Nyheter |
Uppdaterat 2021-10-08: Foto.

Emma Maraschin,, chef PTS enhet för postfrågor.
FOTO: PTS.

Post och Telestyrelsen PTS meddelar att brev från Sverige till USA kan komma att stoppas. Skälet är att US Post vill att breven ska märkas och tulldeklareras på ett annat sätt än tidigare. Nu inleder PTS en granskning av hur Postnord hanterar situationen.

Bakgrunden är nya krav enligt en nationell lag i USA, som syftar till att öka spårbarheten och motverka att otillåtet innehåll i försändelserna förs in i USA. PTS har fått information om att brev från Sverige till USA, sedan den 1 september, kan komma att stoppas om de inte uppfyller reglerna om märkning och tulldeklarering. I dagsläget är det omkring 50 brev, främst från privatpersoner, som stoppas varje dag.

– Det är viktigt att Postnord informerar om hur användarna ska agera för att adressera breven korrekt enligt de amerikanska reglerna. PTS vill undersöka hur Postnord har agerat för att hantera denna situation, kommentar Emma Maraschin, chef PTS enhet för postfrågor.

Relaterad länk
Läs hela nyhetsmeddelandet från PTS. Klicka här.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com