SAQ Grimeton sänder på FN-dagen

Posted by Erik SM7DZV on 21 oktober, 2021 in Nyheter |
Publicerat 2021-10-16. Uppdaterat 20212-20-21.

Långvågsantenner, Grimeton.
Klicka på bilden för mer information om sändningen under FN-dagen.
FOTO © Erik SM7DZV

Camilla Lugnet,
VD för Gimeton AB.

På FN-dagen den 24 oktober kommer långvågssändaren SAQ i Grimeton att, som traditionen bjuder, sända ett telegrafimeddelande till världens lyssnare.

Årets fokus handlar om hur FN:s globala hållbarhetsmål ska kunna nås. budskapet har författats av den svenska människorättsadvokaten och hållbarhetsexperten Parul Sharma.

”Arbete för en hållbar värld en grannlaga uppgift”
— Att arbeta för en hållbar värld är en grannlaga uppgift, där världsarven är utpekade som viktiga aktörer. Vi alla kan göra något och vi gör det bäst tillsammans. Varpå vi med årets telegram vill uppmärksamma ämnet, säger Camilla Lugnet, VD för Världsarvet Grimeton.

Sändaren kommer att startas och avstämmas med början klockan 16:30 CET (14:30 UTC). Sändningen av telegrafimeddelandet kommer att ske med början klockan 17:00 CET (15:00 UTC). Sändningen kommer att streamas på Youtube.

Testsändningar kommer att ske 22 oktober
Föreningen Alexanders Vänner planerar att genomföra en testsändning den 22 oktober, ungefär mellan 13:00 CET (11:00 UTC) och 16:00 CET (14:00 UTC). SAQ kommer att vara on-the-air kortare perioder mellan dessa klockslag. Syftet är att utföra några tester och mätningar. Kommentarer är välkomna till info@alexander.n.se.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2021 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com