Boka 9 april 2022 för Radiomässa
i Eskilstuna och — troligen — SSA-årsmöte

Posted by Erik SM7DZV on 6 november, 2021 in Nyheter |

Kommers under radiomässan i Eskilstuna 2018. Nu är det dags för ny nedräkning.
FOTO: Lennart SA5MMM

Boka 9 april nästa år för Radiomässan i Eskilstuna — och troligen också för SSA:s årsmöte 2022. Uppgiften om årsmötet är något osäker, eftersom alla detaljer ännu inte är på plats.

— Detaljerna är inte klara eftersom planeringen fortfarande pågår tillsammans Eskilstuna Sändaramatörer, meddelade SSA:s ordförande Jens SM0HEV under dagens HQ-nät.

Tanken är att SSA:s årsmöte ska hållas i Eskilstuna under samma dag som radiomässan. Årsmötet skulle då kunna genomföras på eftermiddagen, sedan radiomässan stängt men medan besökarna fortfarande är kvar. Möjligheterna att genomföra seminarier och föredrag den aktuella dagen undersöks också.

Mer information kommer i decembernumret av QTC.

IARU Workshop — om amatörradions framtid
Lördagens HQ-nät dominerades av två huvudpunkter: Planerna på att äntligen kunna genomföra ett traditionellt årsmöte för SSA samt förra veckans Workshop med IARU Region 1.

IARU-konferensen handlade om framtidens amatörradio och hobbyns förutsättningar för fortsatt utveckling. En målsättning för konferensen var att lägga fast en gemensam vision och långsiktiga mål. En fråga som engagerar flera nationella amatörradioorganisationer handlar om hur man ska kunna nyrekrytera yngre personer till hobbyn.

Mer detaljer om konferensen kommer i decembernumret av QTC.

Lyssna på inspelningen av HQ-nätet den 2021-11-06:
(10 min 21sekunder)

Använd upp/ner-piltangenterna för att höja eller sänka volymen.
Om inspelningen
Inspelningen är gjord i Böda på norra Öland med IC-7300.  Amatörradionyheterna försöker att i möjligaste mån spela in och återge HQ-nät, som hjälp till radioamatörer som inte har tillfälle att lyssna på direktsändningen eller vars mottagning är störd eller vars QTH ligger utom räckvidd för den aktuella sändaren och frekvensen.
Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com