Fortsatt islossning efter Covidpandemin
Äntligen blev det dags för loppis i Klippan

Posted by Erik SM7DZV on 7 november, 2021 in Nyheter |

SM7NCI Leif t. h. hjälper de intresserade besökarna Dag SM7IBP och Ewe SM7BHM att hitta rätt bland objekten.
FOTO Jan SM7KOJ.

Bosse SA7HPD var en av de besökare som inte spillde onödig tid när det gällde att snabbt få en blick av vad som fanns till salu.
FOTO Jan SM7KOJ.

Från SK7OL Åby Radioklubb i Klippan kommer en rapport från klubbens loppis i oktober.

Efter flera års väntan och några helgers förberedelser, var det äntligen dags att slå upp portarna till radioloppis hos Åby Radioklubb SK7OL:

Det hade blivit lördag morgon den 9 oktober, och klockan närmade sig 0800. Engagerade klubbmedlemmar samlades för att göra några sista förberedelser. Två husbilar stod redan på parkeringen och förväntningarna på dagen började redan ge sig till känna. Vägvisningsskyltar sattes upp utmed Väg 21 och från köket började kaffedoften att spridas. Morgondimman började att lätta och solen gav sig till känna. Limmared Radio & Data AB anlände klockan 0900. Vi hade ställt i ordning ett eget rum för deras verksamhet, och rummet fylldes snabbt med intressanta prylar. I god tid före öppningsdags anlände också FRO som hade bokat ett bord för försäljning. Utanför samlades nyfikna radiointresserade för att vara på plats när portarna slogs upp.

På slaget 10.00 öppnades dörrarna till loppisen. Det gick till som det brukar: många intresserade strömmade samtidigt in för att göra sina första fynd.

 

Camilla SA7RLC tittar på utbudet av begagnade apparater.
FOTO Jan SM7KOJ.

Massor av komponenter, tillbehör och radioapparater
På grund av Covid 19 hade vi haft lång tid på oss att samla ihop massor med komponenter, tillbehör och radioapparater. Både klubben själv, FRO och några medlemmar hade loppisbord inne i klubbstugan. Uppslutningen var god och vår stora parkering blev snabbt överfull. Vägen utanför Agentastället fick under några timmar mitt på dagen fungera som parkering, vilket i sig var ett angenämt problem. Gissningsvis var det runt ett 75-tal personer som hittade till oss.

Begagnat och nytt i alla de former
På borden kunde man hitta allt från antenner, radioapparater av alla de årsmodeller, för att inte glömma den mängd med radiorör som vi lyckats samla ihop. Man kunde se många radioamatörer som med ett leende på läpparna kände att de gjort fina fynd att fylla sina egna junkboxar med. De som inte ville ha begagnad utrustning kunde göra ett besök i Limmareds tillfälliga filial där det var uppdukat med allt från de senaste riggarna till kabel, antenner och kontakter i alla de former.

En återblick från svunna tider med hjälp av fotoalbum där Lars SM7JIQ, Staffan SM7GKB, Bengt  SA0BBO och Stig SM7DYZ ibland har svårt att känna igen personerna.
Klicka på bilden för större skala.
FOTO Jan SM7KOJ.

Ljugarbänk med fotoalbum och gamla minnen
För de hungriga fanns det enklare tilltugg som kunde avnjutas på vår tillfälliga ljugarbänk på gräsmattan utanför klubblokalen. Där återupplivades många gamla minnen med hjälp av gamla fotoalbum och minnen. Sammanfattningsvis blev det en mycket lyckad dag, med fantastiskt väder och många glada amatörer.

Nästa år hoppas vi på att passera 100 besökare — och att det kommer ännu fler försäljare till en av SM7:s största radioloppisar. Även närliggande amatörradioklubbar är välkomna att höra av sig för att delta i en gemensam loppis på Agentastället nästa år.”

Jan Emanuelsson SM7KOJ
Stefan Nilsson SA7SAP

Fotnot — SK7OL
För den som vill bli medlem eller veta mer om i SK7OL finns mer info på klubbens hemsida  och på Facebook.
För mer information går det även bra att kontakta Jan SM7KOJ (vice ordförande) på telefon 070-717 42 38 eller Stefan SA7SAP (kassör) på 070-575 07 42.

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com