Avgifterna för högeffekttillstånd höjs
PTS-beslut väntas i mitten av december

Posted by Erik SM7DZV on 24 november, 2021 in Nyheter |

PTS aviserar höjda avgifter för tillstånd att använda radiosändare. För amatörradion är det högeffekttillstånden som troligen blir upp emot 20 kronor dyrare. Den tillståndsfria delen av amatörradion berörs inte av ändringen.

Höjningen av avgifterna kommer att röra sig omkring 5 procent. För ett högeffekttillstånd för amatörradio skulle prishöjningen därmed kunna väntas bli 15 till 20 kronor. PTS styrelse kommer att fatta beslutet om de nya avgifterna i mitten av december.

”Syftar till att skydda Sveriges säkerhet”
PTS skriver i sitt pressmeddelande att skälet bland annat är myndigheten: ”… efter en lagändring ägnar mer resurser åt samråd som syftar till att skydda Sveriges säkerhet samtidigt som det finns behov av att modernisera myndighetens it-infrastruktur för radiotillsyn och för tillståndsgivningen.”

Länk:
PTS (2021-11-18): PTS planerar förändringar i uttaget av avgifter för att använda radiosändare

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com