Farväl till släkt och vänner

Posted by Erik SM7DZV on 1 december, 2021 in Kommenterad nyhet, Samhällsdebatt — Helt utan radioanknytning |

I går valdes Magdalena Andersson till statsminister i Sverige. Knappt hade regeringslistan presenterats förrän drevet var igång: Annika Strandhäll hade (minsann) hamnat hos Kronofogden!

Då leder ryggmärgsreflexen hos tabloidmediernas nyhetsgeneraler till att det nya statsrådet måste flås, helst levande och helst i allas åsyn. Det är mänskliga tillkortakommanden och snaskigheter som säljer bäst och drar in mest reklamintäkter.

Inga grävande journalister behövs för att skandalisera folk
Det behövs heller inga grävande journalister för att skandalisera folk. Det finns webbtjänster som i sin egen presentation utlovar…

 

möjligheten att söka kredit- och inkomstuppgift (kreditupplysning, taxerad inkomst, löneuppgift) om personer och företag. Men du kan även se många andra uppgifter som adress, telefonnummer, ålder/födelsedatum, civilstånd, företagsregistrering och om personen är involverad i någon form av företag (bolagsengagemang), om personen/företaget har någon registrerad betalningsanmärkning eller det finns notering hos kronofogden.

Det är bara att gå in på en sådan sajt och mata in namnen på de nya statsråden, ett efter ett.

Hitta en stackare som det går att sälja lösnummer på
Försök inte inbilla mig att det då handlar om konsumentupplysning av stort allmänt intresse. Det handlar om att hitta det uppslag, som det går bäst att tjäna pengar på. Att skandalisera  och utmåla någon stackare som föraktlig, det skandalmediernas patentrecept.

Erik SM7DZV

Relaterad länk
Youtube Björn Afzelius (1947 – 1999):  Farväl till släkt och vänner

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com