Är du en av dem som håller på att missa
dina möjligheter att vinna en ny IC-705?

Posted by Erik SM7DZV on 12 december, 2021 in Nyheter |

Sprillans ny, fortfarande ouppackad. Här ligger förstapriset i SOCWA 2021 och väntar. Priset har gjorts möjligt genom en privat donation och sponsring från Limmared.
FOTO © Erik SM7DZV.

Tiden går fort. Snart är det dags för dragning i 2021 års SOCWA-aktivitet. Förstapriset är en ny IC-705. Nu är det fördelaktigt att vara QRV, för att få så många lottandelar som möjligt innan året tar slut!

Frågan är bara om du är en av dem som just nu håller på att missa chansen att vinna den ICOM IC-705 som är första vinsten i SK7RN:s SOCWA-lotteri 2021?

Anmälningsavgift och minst 50 loggade SOCWA-QSOn
För att vara med i lotteriet, med chans att vinna transceivern, ska man ha betalat 50 kronor i anmälningsavgift till Ölands Radioamatörer samt under år 2021 ha loggat minst 50 QSOn på SOCWA-sidan på nätet. Deltagarna får en lottsedel för vart 50-onde QSO: 100 QSO ger två lotter i dragningen. 750 QSO ger 15 lotter osv.

 

Ingen anmälningsavgift — inte med i dragningen
Fram till idag har 79 stationer klarat kravet på minst 50 loggade SOCWA-QSOn. Men flera av dessa har inte betalat anmälningsavgifterna för att få vara med i utlottningen. De kommer därför inte heller att tas med i dragningen, oavsett hur många lotter de skulle ha gjort sig förtjänta av.

Dragning sker den 14 januari 2022
För den som vill delta i utlottningen måste anmälningsavgiften vara Ölands Radioamatörer tillhanda senast den 31 december. Dragningen kommer att ske fredagen den 14 januari klockan 18.00 och den kommer att sändas över Jitsi.

Reglerna på SOCWA:s hemsida
Gå gärna till SOCWA:s hemsida för att läsa reglerna för lotteriet. Är du osäker på om du betalat din anmälningsavgift kan du skicka ett mejl till Mats SM7BUA. Han kommer att ha svar.

Minst 50 loggade QSOn och betalad anmälningsavgift krävs
181 deltagare har registrerat sig för SOCWA i år. 79 av dess har redan kört minst de 50 QSO som är ena villkortet för att kunna delta i utlottningen. Det andra villkoret är att ha betalat sin anmälningsavgift för lotteriet, 50 kronor, till Ölands Radioamatörer.

Många har chans att kvala in för den första lotten
Det finns idag ett stort antal deltagare som saknar tio till 15 QSOn för att kvala in för den första lotten. Andra ligger nära undre gränsen för ytterligare en lott. För årets SOCWA-deltagare finns därför goda möjligheter att göra en julspurt för att antingen nå upp till minst 50 QSOn eller kvalificera sig för ytterligare lotter i dragningen. För många av deltagarna skulle det till och med vara en ganska enkel match.

Är vinstchansen värd 50 kronor?
För dem som redan har kvalat in rent antalsmässigt är frågan i stället om chansen att vinna en IC-705 är värd 50 kronor.

SOCWA i år: 56 QSOn per dag
Under åren sedan starten 2013, har det genomsnittliga antalet QSO per dag varierat mellan 31 och 99. Högst antal QSOn har det varit när det gått att vinna fina priser. Hittills i år är genomsnittet per dag 56 QSOn. Det är ett bra resultat, men det skulle kunna bli ännu bättre. Allt hänger på, att vi alla som gillar telegrafi tar oss tid till att sitta vid radiostationen varje dag och köra ett eller flera QSOn ytterligare.

Mats SM7BUA
Erik SM7DZV

 

Relaterad Länk:
Amatörradionyheterna (2021-01-10): Nu är SOCWA 2021 igång — Förstapriset ICOM IC-705 lottas ut bland SM-stationer

Etiketter: , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com