SKD på Nyårsdagen — 3 Begali Camelback
lottas ut som priser för vackra handstilar

Posted by Erik SM7DZV on 27 december, 2021 in Nyheter |
Uppdaterat 2021-12-28.

Camelback. Första pris i Nyårsdagens SKD.

Välkommen att köra Straight Key Day – SKD. Nytt år och vad passar väl bättre är en dag i telegrafins tecken. Du har väl hållit i träningen med handpumpen? Nu dags igen för SKD.

Detta är ingen contest utan ett tillfälle att verkligen ta ut svängarna och köra telegrafi-QSO i behaglig takt med handpump/nyckel. Tävlingsmomentet är att köra den vackraste telegrafin! Nytt för i år är att vi kör i två pass samt bara på 40 och 80 meter. Detta för att ge lite vila mitt på dagen då condxen sviktar samt att det blir lättare att fokusera.

När?
1 Januari 2022, Nyårsdagen.
Första passet: kl. 06.00 – 11.00 UTC.
Andra passet: kl. 15.00 – 20.00 UTC.

Var?
På kortvågsbanden; 3530-3560, 7020-7040 (KHz).

Hur?
Endast CW / telegrafi med handpump (nyckel).
Betyg: I din logg, ska du bedöma motstationens handstil enligt en skala 1,0-5,0. Ju högre betyg, desto vackrare – enligt din mening. Minst fem betyg krävs för att komma med i listan. Sammanlagda QSO-betygsumman delas sedan med antalet erhållna betyg. Maxbetyget är alltså 5,0.
Priser:
Första, andra samt tredjepris delas ut i form av plaketter. Dessutom: 3 st Begli Camelback telegrafnycklar lottas ut bland deltagarna som skickat in korrekt logg och har minst 5 godkända QSO. Tips, kör några extra QSO för att vara säker. Loggar: Loggutdragen skall innehålla tre detaljer: •Egen anropssignal •Körd motstation •Betyg på motstationens telegrafistil. Läsbara loggkopior duger bra.
Loggarna
Loggarna skall vara insända senast en vecka efter trafikdagen för att godkännas. Bifoga gärna kommentarer och foton. Berätta om dina upplevelser under SKD. Sänd loggarna med e-post, till skd@scag.se. SKD-managern kan då enkelt kvittera loggen!

73 de styrelsen i SCAG

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com