Dragning i SOCWA-lotteriet den 14 januari
Vem blir det som vinner ICOM IC-705?

Posted by Erik SM7DZV on 2 januari, 2022 in Nyheter |

Nu är det mindre än två veckor kvar till dragningen i SOCWAS aktivitetslotteri 2021. Förstapriset en ICOM IC-705 har möjliggjorts genom en privat donation samt sponsring från Limmared Radio och Data AB.

Vem kommer att ha turen att bli ägare till förstapriset i årets SOCWA-dragning, en ICOM IC705? Många väntar säkert med spänning på den 14 januari klockan 18. Det är då lottdragningen ska ske. Planeringen är att dragningen ska kunna visas på nätet via Jitsi. Inloggningslänk kommer på SK7RN:s hemsida och på Amatörradionyheterna.

Den 1 januari 2013 introducerades SOCWA för alla CW-intresserade av radioklubben Ölands Radioamatörer. Sedan dess har det rullat på år efter år. Under dessa nio år har man hittills loggat 174.247 QSO med en sammanlagd QRV-tid på 54 951 timmar och 12 minuter. Det är imponerande siffror som förändras varje dag då nya QSO genomförs. Statistiken visar att man kört CW på samtliga band från 160 m till 70 cm.

 

Fina priser lockar fler
Under några år har SOCWA haft möjlighet att locka med fina priser. Inte minst det första året blev en succé, då ett par Elecraft KX3 QRP-riggar lottades ut bland deltagarna, detta tillsammans med andra fina priser. Statistiken visar att då kördes 99 QSO i medeltal per dag under hela året. I år är resultatet 58 QSO/dag. Denna gång är det en ICOM IC705 som är högsta vinsten tillsammans med några andra vinster. Att möjligheten till att vinna ett fint pris lockar även radioamatörer till större aktivitet, är väl mänskligt…

Flera nya signaler på CW
Den bärande tanken med SOCWA var att ge nya och kanske lite telegraferingsovana  radioamatörer chans att i lugn och ro få ”lufta” sin signal. Glädjande är, att vi under åren fått höra CQ-anrop från radioamatörer, både nyblivna och andra med anropssignaler sedan många år tillbaka men lite ”ringrostiga”.

Viktigt har varit och är, att alltid anpassa sin hastighet till motstationen. Detta för att inte avskräcka den som ännu inte kommit upp i hastighet.

SOCWA hemsidan ger info*
Det som håller samman SOCWA aktiviteten är den hemsida som SM6EAT Roland tog fram vid starten 2013. Där loggas deltagarnas samtliga QSO, och där har man möjlighet att hämta annan mycket värdefull information. Hemsidan har också under senare år haft en finsk flik, där finska radioamatörer får information om SOCWA.

Så länge skutan kan gå…
Roland / SM6EAT har flaggat för att han känner sig osäker på hur länge loggprogrammet för SOCWA kan fungera, det börjar bli gammalt. Vi fortsätter ett tag till och hoppas på att sidan inte kraschar.

15-tal länder finns med i SOCWA-loggen
Det är inte bara svenska stationer som deltar. Radioamatörer från ett 15-tal länder har under åren loggat in på SOCWA:s hemsida. En av våra utländska vänner som det senaste året varit mycket aktiv än N9EN, Brad en Sverigevän som är flitig på 20 och 40 meter och hittills har kört 858 SOCWA-QSOn.

Tack till alla SOCWA-deltagare
Vi som under åren jobbat med SOCWA aktiviteten har fått många tacksamma och uppmuntrande kommentarer för möjligheten att via SOCWA möta CW-vänner. Ett varmt tack till er alla för ert stora intresse för telegrafi.

Mats SM7BUA

Etiketter: , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com